Αναβάθμιση ταμειακών: Τι μπορούν να κάνουν επαγγελματίες που δεν χρησιμοποίησαν τα vouchers

ταμειακές μηχανές

ταμειακές μηχανές

 

Με το εκπτωτικό voucher … στο «χέρι» έμειναν επαγγελματίες, αν και το εξασφάλισαν για να καλύψουν μέρος του κόστους αναβάθμισης της ταμειακής τους μηχανής.

Όπως είχε επισημάνει το enikonomia.gr από τις 27 Μαρτίου, αρκετοί τεχνικοί εγκατάστασης αρνούνταν να δεχτούν τα κρατικά εκπτωτικά κουπόνια και απαιτούσαν να πληρωθούν σε μετρητά.

Έτσι, όσοι «υπέκυψαν» στις απαιτήσεις τους βρίσκονται με ένα voucher στα χέρια το οποίο δεν μπορούν να εξαργυρώσουν!

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Η συγκεκριμένη κατάσταση είναι εν γνώσει των αρμόδιων στελεχών του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, δηλώνουν όμως πως σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν «δεμένα» τα χέρια. Και αυτό γιατί οι όροι για την χορήγηση του voucherήταν σαφείς: Η αίτηση αφορούσε την κάλυψη από το Κράτος μέρους του κόστους αγοράς και διασύνδεσης POS με την ταμειακή μηχανή.

Πως έμειναν τα voucher στα αζήτητα

Από την στιγμή λοιπόν, που δεν αξιοποιήθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο το «κουπόνι» είναι πλέον άχρηστο, καθώς δεν είναι δυνατόν να αλλάξει η χρήση του. Στελέχη του υπουργείου, προτρέπουν μάλιστα τους επαγγελματίες να τα βρουν με τους τεχνικούς τους. Να τους παραδώσουν το voucherκαι οι τεχνικοί από την πλευρά τους να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν.

Σε σχετικό ρεπορτάζ που είχε αναρτηθεί στο enikonomia.gr στις 27 Μαρτίου είχε επισημανθεί πως «Μετ’ εμποδίων προχωρά η διασύνδεση ταμειακών – POS, καθώς μεταξύ άλλων αρκετοί τεχνικοί εγκατάστασης αρνούνται να δεχτούν τα εκπτωτικά κουπόνια που διαθέτουν αρκετοί επαγγελματίες και απαιτούν να πληρώσουν τις απαιτούμενες εργασίες από την τσέπη τους. Οι συγκεκριμένοι τεχνικοί επικαλούνται καθυστερήσεις στην εξόφληση των vouchers από πλευράς του Κράτους, δεν τα δέχονται από τους δικαιούχους και απαιτούν από το αρμόδιο υπουργείο να τους πληρώσει για τους προηγούμενους κύκλους».

Τι πρέπει να κάνουν όσοι έμειναν με τα… «κουπόνια» στο χέρι

Αυτός ήταν ο λόγος που προέβαλαν τότε οι τεχνικοί εγκατάστασης και αρνούνταν να «εξαργυρώσουν» τα «κουπόνια». Και το ρεπορτάζ συνέχιζε: «Το ζήτημα είναι γνωστό στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, το οποίο αναγνωρίζει ότι υπάρχουν υπόλοιπα πληρωμών από προηγούμενους κύκλους του προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές» μέσω του οποίου καλύπτεται με εκπτωτικό κουπόνι (voucher) μέρος του κόστους αγοράς και διασύνδεσης POS με την ταμειακή μηχανή. Όπως όμως διαβεβαιώνουν πηγές του αρμόδιου Υπουργείου, τα ποσά που οφείλονται στους τεχνικούς θα κατατεθούν έως την Παρασκευή στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή το αργότερο την ερχόμενη εβδομάδα».

Με φόντο λοιπόν την συγκεκριμένη εικόνα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι επαγγελματίες που… ενέδωσαν στις πιέσεις των τεχνικών, αλλά και του Υπουργείου το οποίο είχε δώσει προθεσμίες που μετά την παρέλευσή τους έπεφτε πρόστιμο. Έτσι, έμειναν με το voucherστο «χέρι» και στα … αζήτητα.

Όπως προαναφέρθηκε λοιπόν ο μοναδικός τρόπος να μην αποδειχτεί άχρηστο το «κουπόνι» είναι οι επαγγελματίες αυτοί, να καλέσουν εκ νέου τους τεχνικούς τους και να τους ζητήσουν να το αποδεχτούν, επιστρέφοντας ταυτόχρονα και τα ποσά τα οποία είχαν εισπράξει για τις εργασίες τους.

Exit mobile version