Quantcast
Ανακαινίζω – Νοικιάζω: Ποιες αλλαγές θα γίνουν στο πρόγραμμα και ποια στοιχεία θα διατηρηθούν σύμφωνα με τη Ζαχαράκη - enikonomia.gr
share

Ανακαινίζω – Νοικιάζω: Ποιες αλλαγές θα γίνουν στο πρόγραμμα και ποια στοιχεία θα διατηρηθούν σύμφωνα με τη Ζαχαράκη

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα υπάρξουν αλλαγές στο  πρόγραμμα Ανακαινίζω – Νοικιάζω” ρωτήθηκε σήμερα κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο talk radio η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

« Έχουμε να αυξήσουμε την επιδότηση του προγράμματος .Ήδη έχουμε εντοπίσει αυτά τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα . Και πάλι η αγορά θα αποφασίσει. Εμείς οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο έτσι ώστε να ενισχύσουμε το πρόγραμμα .Πιστεύουμε πως δεν θα μειώσουμε ποσό. Προφανώς ο προϋπολογισμός μένει έτσι όπως είναι. Θα αυξήσουμε την επιδότηση στο 60% .Υπήρχε και επιτρεπόμενο όριο της ανακαίνισης. Αυτή τη στιγμή κάνουμε μια άσκηση στο εάν θα πάει 15.000 ευρώ ή 20.000 ευρώ στο επιτρεπόμενο όριο. Όμως παραμένει θετική η διάταξη ότι ο πολίτης  θα πάρει το 50% σε προκαταβολή. Και θα πάμε και αναδρομικά. Οι 1.500 πολίτες που έχουν κάνει αίτηση για το πρόγραμμα θα πάρουν και αυτοί υψηλότερο ποσό. Αυτό θα γίνει ανεξαρτήτως για το πότε έκαναν την αίτηση » σημείωσε η κ.Ζαχαράκη.

Και είπε συνοπτικά πως το πρόγραμμα αυτό θα έχει « αναδρομική ισχύ, 60% επιδότηση και αύξηση της επιτρεπόμενης δαπάνης για την ανακαίνιση».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.