«Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Αυτήν την αλλαγή εξετάζει το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας -Τι είπε η Ζαχαράκη

Ανακαινίζω

Μια σημαντική αλλαγή για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» εξετάζει το υπουργείο  Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα η αρμόδια  υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ εξετάζεται αναπροσαρμογή του ύψους της επιδότησης, που αυτή τη στιγμή είναι 40% για ποσό μέχρι 10.000 ευρώ.

Επίσης έκανε γνωστό ότι μέχρι σήμερα έχουν κάνει αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα 1.413 ιδιοκτήτες και συμπλήρωσε: «Πιστεύουμε σε αυτό το πρόγραμμα, θέλουμε να το βελτιώσουμε ώστε να αυξήσουμε το οικιστικό απόθεμα. Είναι κι αυτό ένα ζητούμενο στη μάχη για το στεγαστικό».

«Ανακαινίζω – Νοικιάζω»:  Τι ισχύει μέχρι τώρα για το πρόγραμμα

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα ισχύουν τα εξής για το πρόγραμμα :

Σημειώνεται δε πως οι δικαιούχοι του προγράμματος θα πάρουν επιδότηση έως 4.000 ευρώ προκειμένου να ανακαινίσουν μια κλειστή κατοικία επιφάνειας έως 100 τ.μ., την οποία μετά θα πρέπει να ενοικιάσουν για διάστημα τουλάχιστον 3 ετών. Όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να ολοκληρώσουν την ανακαίνιση εντός 6 μηνών, να υποβάλουν ηλεκτρονικά όλα τα τιμολόγια των εργασιών ανακαίνισης καθώς και το ηλεκτρονικό μισθωτήριο του σπιτιού. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που δεν θα τηρήσουν τους όρους του προγράμματος θα κληθούν να επιστρέψουν στο κράτος τα χρήματα της επιδότησης που έλαβαν για την ανακαίνιση της κατοικίας τους.

 

 

 

 

Exit mobile version