Αμοιβή 118,64 ευρώ ή 148,30 ευρώ για σπουδές στις 50 ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ: Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι αύριο

ΔΥΠΑ

Αύριο, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο  www.gov.gr αναφορικά με την εισαγωγή στις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ για το σχολικό έτος 2024-25 και συμμετέχοντες θα λάβουν αμοιβή σε εβδομαδιαία  βάση  118,64 ευρώ ή 148,30 ευρώ.

Συγκεκριμένα  η διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθηθεί για τις αιτήσεις είναι η εξής:

Διευκρινίζεται πως η αμοιβή των μαθητών ανέρχεται σε 118,64 ευρώ ή 148,30 ευρώ την εβδομάδα (για 4 ή 5 ημέρες μαθητείας, αντίστοιχα) για 2 έτη.

Επίσης επισημαίνεται πως οι  μαθητές των ΕΠΑΣ πραγματοποιούν το πρωί μαθητεία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητά τους, ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στη σχολή.

Αναλυτικά, οι μαθητές των ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ:

Η ΔΥΠΑ εφαρμόζει από το 1952 το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυϊκό σύστημα στη χώρα μας, που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στη Σχολή με το πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job-training). Στόχος είναι να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

-Οι δικαιούχοι 

Δικαίωμα αίτησης έχουν όσοι είναι 15-29 ετών (γεννήθηκαν τα έτη 1995-2009) και είναι κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου.

-Οι ειδικότητες

Φέτος θα λειτουργήσουν οι εξής ειδικότητες:

 

Exit mobile version