«Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Νέες πληροφορίες για το πρόγραμμα του 2024 -Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Θερμοσίφωνας

Nέες πληροφορίες για το άνοιγμα της πλατφόρμας https://allazothermosifona.gov.gr/ αναφορικά με τις αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα “Αλλάζω θερμοσίφωνα ” του  2024.Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες η πλατφόρμα του προγράμματος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία αρχές Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα αυτό θα αφορά αρχικά τους επιλαχόντες του πρώτου κύκλου του προγράμματος που δεν συμπεριελήφθησαν στη λίστα των δικαιούχων. Οι επιλαχόντες αναμένεται να ενημερωθούν με SMS ή email για το χρονικό διάστημα που θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για το πρόγραμμα.  Συνεπώς όταν ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα οι παραπάνω για να εισέλθουν σε αυτή θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους μεταξύ άλλων:

Αλλά και στην αίτηση τους θα πρέπει να δηλώσουν εκ νέου τα παρακάτω στοιχεία:

Μάλιστα μόλις λήξει η προθεσμία αυτή για τους επιλαχόντες μετά θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα του προγράμματος για όλους τους πολίτες που θα πληρούν  συγκεκριμένα εισοδηματικά  κριτήρια.  Η προθεσμία για τους πολίτες αυτούς θα «ανοιχτή», μέχρι δηλαδή να εξαντληθεί ο υπολειπόμενος προϋπολογισμός του προγράμματος.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

1.Τι πρέπει να κάνετε μετά την αίτηση

Μόλις υποβάλουν την αίτηση για το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να:

Για να ισχύει η επιδότηση της αγοράς του προϊόντος αλλά και των συμπληρωματικών εργασιών, θα πρέπει υποχρεωτικά  πολίτης να παραδώσει τον παλιό Ηλεκτρικό Θερμοσίφωνα στον έμπορο λιανικής από όπου αγόρασε  το νέο Ηλιακό.

2.Οι δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται πως τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση της επιδότησης  στους δικαιούχους του προγράμματος ήταν τα εξής:

 

 

Exit mobile version