«Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»: Μέχρι τις 15 Απριλίου οι αιτήσεις-Τι διευκρινίζει το ΥΠΕΝ για τη δαπάνη Σύμβουλου Υποστήριξης Αίτησης

επιχειρήσεις

Mέχρι τις  15 Απριλίου 2024 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν  αίτηση στο https://exoikonomo-epixeiro2023.gov.gr/  για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα  «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις», όπως υπενθυμίζει με ανακοίνωση του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Δαπάνη Σύμβουλου Υποστήριξης Αίτησης καλύπτεται, στο πλαίσιο του προγράμματος: «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις», του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ειδικότερα, στην τροποποίηση του οδηγού προγράμματος προβλέπεται η κάλυψη δαπάνης Σύμβουλου Υποστήριξης Αίτησης για την καταχώρηση και οριστική υποβολή της αίτησης.
Η δαπάνη των Συμβούλων ανέρχεται έως 300 ευρώ και αφορά και στις αιτήσεις που έχουν, ήδη, υποβληθεί » προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Η ιστοσελίδα https://exoikonomo-epixeiro2023.gov.gr/ υπενθυμίζει πως αντικείμενο του Προγράμματος «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις» είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των επιχειρήσεων και η μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας και κατά συνέπεια των εκπομπών διοξειδίου άνθρακα.

Μέσω του Προγράμματος, παρέχεται ενίσχυση στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις προκειμένου να προβούν σε εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού:

Βασικοί στόχοι του Προγράμματος είναι η αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων και των διαδικασιών τους σύμφωνα με τους στόχους που καθορίζονται στο ΕΣΕΚ, η εξοικονόμηση οικονομικών πόρων από τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας καθώς και η μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Αφενός, η χρήση υψηλής ενεργειακής απόδοσης εξοπλισμού αναμένεται να μειώσει σημαντικά το μέσο ενεργειακό κόστος της ελληνικής επιχείρησης. Αφετέρου, η χαμηλότερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας συνεπάγεται και μικρότερη παραγωγή από ορυκτά καύσιμα ή μη ανανεώσιμες πηγές. Σημειώνεται ότι στόχος του προγράμματος (του οποίου η τήρηση είναι αναγκαία) αποτελεί η μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) και συγκεκριμένα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) τουλάχιστον κατά 30%.

Το πρόγραμμα Εξοικονομώ Επιχειρώντας «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις» υλοποιείται στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης – Ελλάδα 2.0.

 

Exit mobile version