Quantcast
Αλεξιάδης: Να δοθούν κίνητρα για την επιστροφή καταθέσεων - enikonomia.gr
share

Αλεξιάδης: Να δοθούν κίνητρα για την επιστροφή καταθέσεων

δημοσιεύτηκε:

Στην ανάγκη επιστροφής καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθούν συγκεκριμένα κίνητρα, όπως για παράδειγμα, η εξαίρεση των χρημάτων που επιστρέφουν στις ελληνικές τράπεζες από τα capital controls.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ο κ. Αλεξιάδης, τα συνεργεία του υπουργείου Οικονομικών, πραγματοποίησαν τον Αύγουστο , υπερδιπλάσιους ελέγχους για την πάταξη της φοροδιαφυγής .

Σε δηλώσεις του λίγο μετά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του ΣΔΟΕ, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι τον φετινό Αύγουστο πραγματοποιήθηκαν 25.600 έλεγχοι, έναντι 9.800 πέρυσι, εκτιμώντας ότι τα θετικά αποτελέσμα των ελέγχων θα φανούν από αυξημένα έσοδα του ΦΠΑ στους επόμενους μήνες.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, τα έσοδα τον Αύγουστο ήταν αυξημένο κατά 617 εκατ. ευρώ, προφανώς κυρίως λόγω και της παράτασης των φορολογικών δηλώσεων.

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ υπενθύμισε ότι στις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους παραγράφονται οι εκκρεμείς υποθέσεις για τη λίστα Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι το ΥΠΟΙΚ έχει ετοιμάσει συγκεκριμένο σχέδιο προτάσεων που θα παραδώσει στη νέα κυβέρνηση, ώστε να αποτραπεί η παραγραφή τους.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.