Ακίνητα: Ενοίκια «φωτιά», σε απόγνωση οι φοιτητές – Πώς θα μπορούσαν να πέσουν οι τιμές

ακίνητα

“Φωτιά” έχουν πάρει οι τιμές των ενοικίων για φοιτητική στέγη ενόψει του νέου ακαδημαϊκού έτους. Oι ενοικιαστές ζητούν πολλά χρήματα για κατοικίες λίγων τετραγωνικών μέτρων αλλά και για σπίτια που είναι κατασκευασμένα πολλές δεκαετίες πριν. Ρεπορτάζ του Mega παρουσιάζει τη λίστα με τις νέες τιμές ενοικίων στα ακίνητα:

Σημειώνεται δε πως οι τιμές των ενοικίων στα ακίνητα αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια κατά κόρον λόγω της βραχυχρόνιας  μίσθωσης. Επίσης επισημαίνεται πως στα Χανιά, 4.263 ακίνητα είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμα βραχυχρόνια μίσθωσης, με τους φοιτητές να νοικιάζουν από Οκτώβριο έως Μάιο. Στον Βόλο 880 ακίνητα, στη Ρόδο 798 και στην Καλαμάτα 786 ακίνητα, όλα για βραχυχρόνια μίσθωση.

Σε ποιες περιπτώσεις θα έπεφταν τα ενοίκια

Για το θέμα κενών κατοικιών μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, Πάρης Χαρλαύτης στο MEGA. «Σύμφωνα με την απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ του 2011, παραπάνω από 100.000 διαμερίσματα παραμένουν κενά και αναξιοποίητα εντός των ορίων του δήμου Αθηναίων. Επίσης, πάρα πολλές κενές κατοικίες βρίσκονται εντός της Επικράτειας και ανήκουν σε διάφορους φορείς της γενικής κυβέρνησης» είπε.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως η αξιοποίηση των κενών κατοικιών θα έριχνε τις τιμές στα ενοίκια προς όφελος και των φοιτητών, όπως υποστήριξαν  εκπρόσωποι του Τεχνικού Επιμελητήριου μιλώντας στο MEGA.

Τι λένε οι φοιτητές 

Για τις εξωφρενικές τιμές των ενοικίων στα ακίνητα μίλησαν φοιτητές στην κάμερα του Mega. Αναλυτικά: 

 

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

Exit mobile version