Quantcast
Αισχροκέρδεια: Ποιοι κλάδοι ελέγχονται από το υπουργείο Ανάπτυξης - enikonomia.gr
share

Αισχροκέρδεια: Ποιοι κλάδοι ελέγχονται από το υπουργείο Ανάπτυξης

δημοσιεύτηκε:

Σαφάρι ελέγχων για την αισχροκέρδεια πραγματοποιεί  εν μέσω διεθνών πληθωριστικών τάσεων το υπουργείο Ανάπτυξης, στοχεύοντας,  μεταξύ άλλων,  τις ελληνικές αλευροβιομηχανίες και το χονδρεμπόριο οπωροκηπευτικών. Όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας για την αισχροκέρδεια, πέραν των ελέγχων που γίνονται στις ελληνικές αλευροβιομηχανίες, «έχω δώσει εντολή να ελεγχθεί και το χονδρεμπόριο οπωροκηπευτικών προϊόντων  ώστε να διαπιστώσουμε και εκεί τι συμβαίνει μετά τον αγρότη. Όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας, όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον αγρότη θα ελεγχθούν. Και πώς γίνεται ο έλεγχος; Παίρνουμε τα τιμολόγια της αγοράς από τους αγρότες – βλέπουμε την καθαρή τιμή πώλησης που έχουν, εάν η  διαφορά  είναι μεγαλύτερη από το 2021  ή και το 2022 το αντίστοιχο διάστημα, εκεί επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα. Ελέγχουμε τον κλάδο των τροφίμων, τον  κλάδο των νωπών προϊόντων, αγροδιατροφικών προϊόντων ».

«Ελέγχουμε τον  κλάδο της μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων  δηλαδή γαλακτοβιομηχανίες, εταιρείες που συσκευάζουν/ παρασκευάζουν προϊόντα κρέατος , τυροκομεία κλπ. Αλλά γίνονται έλεγχοι και  σε εταιρείες που εμπορεύονται  ή παράγουν ή είναι εισαγωγικές τροφίμων, όπως μπορεί να είναι προϊόντα μη προσωπικής φροντίδας και προϊόντα εκκαθαριστικά. Αλλά έλεγχοι γίνονται και στο λιανεμπόριο, στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ δηλαδή,  αλλά και στους προμηθευτές αυτών», συμπλήρωσε.

Θα είμαστε αμείλικτοι και πολύ αυστηροί σε όλους όσοι προσπαθήσουν να κερδοσκοπήσουν εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία των διεθνών πληθωριστικών τάσεων, είπε μεταξύ άλλων.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.