Quantcast
Αύξηση στις εξαγωγές φέτας - Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον "λευκό χρυσό" της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Αύξηση στις εξαγωγές φέτας – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον “λευκό χρυσό” της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Για το θέμα των εξαγωγών φέτας  μίλησε σήμερα μεταξύ άλλων  ο πρόεδρος ΕΘ.Ε.Α.Σ (Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών) Παύλος Σατολιάς στο  MEGA.

«Περίπου το 65% της ετήσιας παραγόμενης φέτας στη χώρα προορίζεται πλέον σε εξαγωγές» είπε ο κ.  Σατολιάς και πρόσθεσε πως «στο ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών στον αγροδιατροφικό τομέα η φέτα συνεισέφερε στη χώρα μας 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Μιλάμε για ένα δυναμικό προϊόν που συνεχώς αναπτύσσεται δίνοντας προοπτική και στον παραγωγό αλλά και στη μεταποίηση στη χώρα μας. Είναι ο λευκός ‘χρυσός’ της χώρας».

Για τις νοθείες της φέτας

«Πρέπει να το προστατεύομε από νοθείες, από παραπλανήσεις. Είναι ένα πάγιο πρόβλημα, η φέτα πρέπει να είναι η αυθεντική. Ο δρόμος είναι ένας. Αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που θα λειτουργεί αποτρεπτικά. Δεν μπορεί να παίζει κανένας με τη χώρα μας. Μια τέτοια χαλαρή πολιτική έφερε στη χώρα μας την πανώλη. Οι εισαγωγές που δεν ήρθαν με τις προοπτικές και με το υγειονομικό πρωτόκολλο που άλλες σοβαρές χώρες το κάνουν» είπε για την φέτα και μίλησε για την τιμή της εντός και εκτός της χώρας.

«Δεν είναι δυνατόν φέτα ίδιας ποιότητας και παραγωγής στη χώρα μας να είναι πιο φθηνή στο εξωτερικό. Αυτές που λένε φέτες φθηνότερες στο εξωτερικό, είναι φέτες σε εισαγωγικά, με άλλο τρόπο παραγωγής που δεν είναι κάτω από το πλαίσιο του ΠΟΠ» σημείωσε και είπε πως  «είναι πραγματικά υψηλό το κόστος της φέτας και η τιμή της λιανικής σήμερα γιατί υπάρχει και μεγάλο κόστος παραγωγής. Αν δεν στηριχτούν όλοι οι κρίκοι της παραγωγικής αλυσίδας, δε θα έχουμε παραγόμενο προϊόν».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.