Quantcast
Αυξημένες οι πωλήσεις στις τουριστικές περιοχές – Τι δηλώνει ο εκπρόσωπος των σούπερ μάρκετ - enikonomia.gr
share

Αυξημένες οι πωλήσεις στις τουριστικές περιοχές – Τι δηλώνει ο εκπρόσωπος των σούπερ μάρκετ

δημοσιεύτηκε:

Αναφερόμενος στις πωλήσεις των σουπερ μάρκετ ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Σουπερ Μάρκετ Ελλάδας Απόστολος Πεταλάς μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤNEWS επιβεβαιώνει ότι από όλες τις μαρτυρίες των μελών της ένωσης, των σουπερ μάρκετ στις νησιωτικές περιοχές και στις τουριστικές γενικότερα περιοχές, εφέτος οι συνολικές πωλήσεις σε αριθμό ήταν μεγαλύτερες από ότι ήταν στην υπόλοιπη Ελλάδα και στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Βεβαίως, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η αύξηση των πωλήσεων δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και αύξηση της κερδοφορίας. Όπως γνωρίζετε ήδη, η κερδοφορία έχει πιεστεί τα τελευταία χρόνια λόγω του μεγάλου πληθωρισμού.

Τα σούπερ μάρκετ αγοράζουν προϊόντα, δεν παράγουν προϊόντα, δεν πουλάνε δικά τους προϊόντα, άρα βρίσκονται με το φάσμα του πληθωρισμού νωρίτερα, πριν βγουν στα ράφια.

  • Παρόλα αυτά, είναι γεγονός ότι συνολικά στις τουριστικές περιοχές οι πωλήσεις ήταν μεγαλύτερες, που δείχνει κατά πάσα πιθανότητα ότι αρκετός κόσμος και όχι μόνο Έλληνες αλλά και τουρίστες προτίμησαν φέτος περισσότερο να αγοράσουν φαγώσιμα προϊόντα παρά να επισκεφθούν ταβέρνες και εστιατόρια.

Συνολικά θα έλεγα ότι στο επτάμηνο, οι πωλήσεις των σουπερμάρκετ σε όλη την Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά περίπου 3,4% με 3,7%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.