Quantcast
Αυτές είναι οι νέες τιμές στον σερβιριζόμενο καφέ μετά την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ στο 24%-Τι λένε φορείς της εστίασης - enikonomia.gr
share

Αυτές είναι οι νέες τιμές στον σερβιριζόμενο καφέ μετά την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ στο 24%-Τι λένε φορείς της εστίασης

δημοσιεύτηκε:

“Τσιμπημένη” έως και 15%  είναι από την 1η Ιουλίου η τιμή του σερβιρισμένου καφέ  σε καφετέρια για τους καταναλωτές λόγω της νέας αναπροσαρμογής του ΦΠΑ στο 24% .

Μάλιστα φορείς της εστίασης αναφέρουν στο MEGA πως με την τροποποίηση αυτήν, όποιος επιλέξει να πιει τον καφέ του σε κατάστημα, θα τον πληρώσει  επιπλέον από 0,30 ευρώ έως και 0,70  ευρώ . Το MEGA παραθέτει παρακάτω παραδείγματα με τις αυξημένες τιμές στον σερβιρισμένο καφέ. Αναλυτικά:

  • Ο ελληνικός καφές: Η τιμή του έχει αυξηθεί κατά 14,3% και διαμορφώνεται στα 2,40 ευρώ από 2,10 ευρώ που ήταν το προηγούμενο διάστημα.
  • Ο Freddo espresso: Η τιμή του καταγράφει μια αύξηση της τάξεως του 10,5% και ανέρχεται στα 4,20 ευρώ από 3,80 ευρώ που ήταν προηγουμένως.  Ενδεικτικά αναφέρεται πως στην Γλυφάδα και σε άλλες περιοχές των Νοτίων Προαστίων ή και στα βόρεια προάστια η τιμή του φτάνει ακόμη και τα 5 ευρώ.
  • Freddo cappuccino:  Η τιμή του έχει αυξηθεί κατά 7,5 % και ανέρχεται στα 4,30 ευρώ από 4 ευρώ που ήταν το προηγούμενο διάστημα.

Επίσης το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως  υπάρχουν γνωστές επιχειρήσεις στην GO  όπου μπορεί κανείς να αγοράσει τον καφέ με 13% ΦΠΑ στο χάρτινο και όχι σε σε γυάλινο ποτήρι και να κάτσει σε τραπεζάκι νομίμως.  Αναλυτικά οι τιμές διαμορφώνονται για τον καφέ ως εξής:

  • Για τον ελληνικό το κόστος είναι 1,50  ευρώ με 2 ευρώ
  • Για τον Freddo espresso το κόστος είναι από 2 ευρώ μέχρι και 2,50 ευρώ
  • Για τον  Freddo capuccino το κόστος είναι  από 2,30 ευρώ μέχρι και 2,70 ευρώ

 

Τι λέει ιδιοκτήτρια καφενείου

Για το θέμα των ανατιμήσεων στην τιμή του σερβιριζόμενο καφέ μίλησε η  ιδιοκτήτρια παραδοσιακού καφενείου στο Παλαιό Φάληρο.

Όπως είπε η τιμή του ελληνικού καφέ μονού έχει πάει στο 1,80 ευρώ από 1,50 ευρώ που ήταν το προηγούμενο διάστημα. « Οι πελάτες παραπονιούνται για την αύξηση  αυτή σε σημείο που δεν παίρνουν καφέ το πρωί  και παίρνουν ένα νεράκι »συμπλήρωσε.

«Όποιος πάρει για έξω πρέπει να φύγει γιατί έχουμε πρόστιμα, δεν μπορεί να κάτσει»  τόνισε . «Εγώ επί 4 χρόνια κρατούσα τις ίδιες τιμές συνέχεια, απλά τώρα έφτασα στο απροχώρητο, δεν μπορώ», σημείωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.