Αντικείμενα εργασίας και δεξιότητες θα αλλάζουν κάθε 10 χρόνια. Όπως ανέφερε ο CEO του Ομίλου Adecco, Alain Dehaze στο πλαίσιο της συζήτησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με θέμα «Skilling the Global Workforce»:
-Το 40% των δεξιοτήτων παύουν να είναι επίκαιρες κάθε 3-4 χρόνια.
-Το 85% των αντικειμένων εργασίας που θα υπάρχουν το 2030 δεν έχουν επινοηθεί ακόμη.
Ο γενικός διευθυντής της Adecco μίλησε για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προετοιμαστούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι για την επανάσταση που αναμένεται σε επίπεδο δεξιοτήτων, επισημαίνοντας την ανάγκη για συνεχή επαγρύπνηση του ανθρώπινου δυναμικού. Όπως εξήγησε, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι, λόγω της ταχύτητας με την οποία εξελίσσεται η τεχνολογία, χάνουν περίπου το 40% των δεξιοτήτων τους κάθε 3-4 χρόνια, χωρίς την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων κινδυνεύουν να θεωρούνται παρωχημένοι για την αγορά εργασίας μετά την πάροδο μίας δεκαετίας.
Καθώς συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε την αβεβαιότητα που προκαλείται από την παγκόσμια πανδημία του νέου κορονοϊού, η εργασία εξ αποστάσεως αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία και γίνεται πιο διαδεδομένη από ποτέ. Αυτή η ιστορική αλλαγή ανάγκασε τις εταιρείες να εστιάσουν στο πώς θα μπορέσουν να καλύψουν ένα διαφαινόμενο χάσμα δεξιοτήτων, μέσω του επαναπροσδιορισμού των αναγκών τους και της ανάπτυξης των ανθρώπων τους και των δεξιοτήτων τους, με στόχο να προετοιμαστούν για το μέλλον.
Η έρευνα του Ομίλου Adecco σχετικά με τον μετασχηματισμό του εργατικού δυναμικού έδειξε ότι, όσον αφορά στις δεξιότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση, το 84% των ηγετών των επιχειρήσεων και το 59% των εργαζόμενων αναγνώρισαν τις δεξιότητες ανάλυσης δεδομένων και επιστήμης δεδομένων, ως σημαντικότερη προτεραιότητά τους για το μέλλον. Επιπλέον, δεξιότητες όπως η ανθεκτικότητα, η συναισθηματική νοημοσύνη και η δημιουργικότητα έχουν γίνει απαραίτητες. Ανάλογα ήταν και τα ευρήματα της έρευνας της Adecco Ελλάδας σε τοπικό επίπεδο.
Αισιόδοξοι οι εργοδότες – Απαισιόδοξοι οι εργαζόμενοι
Ο τρόπος με τον οποίο βλέπουν το μέλλον της εργασίας εργοδότες και εργαζόμενοι, όπως ήταν αναμενόμενο, διαφέρει κατά πολύ.
Σύμφωνα με την έρευνα, σε ερώτηση για το πώς φαντάζονται τον κόσμο της εργασίας στη μετά Covid-19 εποχή, οι εργοδότες απαντούν «καλύτερα από πριν» σε ποσοστό 45%, ενώ οι εργαζόμενοι σε ποσοστό 36%.
Το 22% των εργοδοτών απάντησε ότι η κατάσταση θα είναι ίδια με πριν και το 33% χειρότερη. Αντίστοιχα, 23% των εργαζομένων απάντησαν ότι θα είναι ίδια, ενώ οι περισσότεροι, σε ποσοστό 41%, πιστεύουν ότι η ο κόσμος της εργασίας θα είναι χειρότερος όταν τελειώσει η πανδημία.
Adecco: Αντικείμενα εργασίας και δεξιότητες θα αλλάζουν κάθε 10 χρόνια
δημοσιεύτηκε:
22:58
, 23 Φεβρουαρίου 2021
Οικονομία
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα
15 ώρες πριν
Η Realnews στο www.pressreader.com
19 ώρες πριν