ΑΑΔΕ: Ψηφιακά όλες οι βεβαιώσεις μητρώου μέσω myAADE

ΑΑΔΕ

Διευρύνονται οι δυνατότητες της ψηφιακής έκδοσης βεβαιώσεων μητρώου με την προσθήκη έκδοσης ιστορικού μεταβολών στοιχείων μητρώου πολιτών και επιχειρήσεων, σύμφωνα με την απόφαση Α. 1119/2024 του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι μπορούν από αύριο  2 Αυγούστου εκδίδουν ψηφιακά, εκτός από τις βεβαιώσεις στοιχείων Μητρώου που αποτυπώνουν την τρέχουσα εικόνα τους, και τις βεβαιώσεις που περιέχουν το ιστορικό μεταβολών των στοιχείων τους, συγκεντρωτικά ή ανά θεματική ενότητα.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), με χρήση προσωπικών κωδικών TAXISnet, στη διαδρομή Μητρώο

& Επικοινωνία > Βεβαιώσεις Μητρώου, όπου είναι διαθέσιμες οι εξής επιλογές:

Οι νέες λειτουργικότητες προσφέρουν σε πολίτες και επιχειρήσεις άμεσηπρόσβαση στη φορολογική τους εικόνα ανά πάσα στιγμή, χωρίς να χρειάζεται νααπευθυνθούν στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ για να ζητήσουν την επανεκτύπωσή τους.

 

Επισημαίνεται ότι το πρώτο εξάμηνο του 2024, εκδόθηκαν πάνω από 11.000 μηψηφιακές επανεκτυπώσεις Βεβαιώσεις Μητρώου.

 

Οι Βεβαιώσεις Τρέχουσας Εικόνας και Ιστορικού Μεταβολών εκδίδονται πλέον αποκλειστικά ψηφιακά, φέρουν ψηφιακή σφραγίδα και κωδικό γρήγορης απόκρισης (QuickResponseCode – QR CODE) για την επαλήθευσή τους από τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ και γίνονται υποχρεωτικά δεκτές για κάθε νόμιμη χρήση.

 

 

Exit mobile version