Quantcast
ΑΑΔΕ: Έρχονται αυτόματες κατασχέσεις από τον Σεπτέμβριο - Ποιοι κινδυνεύουν - enikonomia.gr
share

ΑΑΔΕ: Έρχονται αυτόματες κατασχέσεις από τον Σεπτέμβριο – Ποιοι κινδυνεύουν

δημοσιεύτηκε:

Αντιμέτωποι με αυτόματες κατασχέσεις αναμένεται να βρεθούν από το Φθινόπωρο οι οφειλέτες του Δημοσίου καθώς η ΑΑΔΕ θα θέσει σε λειτουργία από Σεπτέμβριο το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου και διαχείρισης των οφειλών πολιτών προς την Εφορία. Αυτό θα αφορά σύμφωνα με πληροφορίες, κυρίως στους πολίτες που δεν  τακτοποιούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις παρόλο που έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Ο ηλεκτρονικός φάκελος Eispraxis

Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, Eispraxis θα δημιουργεί έναν ηλεκτρονικό φάκελο για κάθε οφειλέτη. Αυτός θα περιλαμβάνει πληροφορίες για:

  • τις οφειλές του πολίτη
  • τα εισοδήματα του οφειλέτη
  • τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη  και τις συναλλαγές του.

Ουσιαστικά μέσω αυτού του φακέλου θα είναι καταγεγραμμένη η περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη αλλά  θα υπάρχουν και οι πηγές  των εισοδημάτων του και εάν έχει ληξιπρόθεσμα χρέη  τότε η ΑΑΔΕ θα προχωρά σε άμεσες κατασχέσεις. Επιπλέον το Eispraxis θα παρακολουθεί θα παίρνει μέτρα και κατά των συνυπόχρεων προσώπων και  δεν θα περιορίζεται μόνο στον βασικό οφειλέτη. Αυτό θα  αφορά συζύγους και λοιπούς συγγενείς, εγγυητές, νόμιμοι εκπρόσωποι (με αποτύπωση της περιόδου εκπροσώπησης), συσχετιζόμενες Επιχειρήσεις (Όμιλοι, Απορροφήσεις, Συγχωνεύσεις).

Με αυτόν τον τρόπο θα λαμβάνονται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης με βάση τη συμπεριφορά του οφειλέτη, θα γίνονται  ειδοποιήσεις για κυρώσεις και θα γίνεται ταξινόμηση υποθέσεων οφειλής σύμφωνα με το σύνολο  ιδιοτήτων ( όπως  ονοματεπώνυμο οφειλέτη, ποσό οφειλής, χρονικό διάστημα καθυστέρησης υπόθεσης).

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.