ΑΑΔΕ: Έρχεται το myDATA app για τις επιχειρήσεις-Τι είπε ο Πιτσιλής για το νέο Τaxis

ΑΑΔΕ

Έρχεται από την ΑΑΔΕ το myDATA app για τις επιχειρήσεις.

Όπως γνωστοποίησε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στο 6ο Συνέδριο «Δίκαιο και Φορολογία», της Νομικής Βιβλιοθήκης του οποίου χορηγός επικοινωνίας ήταν και Taxheaven το myDATA μέχρι το τέλος της χρονιάς θα γίνει app προς διευκόλυνση των επιχειρήσεων, ενώ η ψηφιακή διακοπή εργασιών των επιχειρήσεων και η επικείμενη συνεργασία με την ΓΓΠΣ θα συνδράμουν στην επιτάχυνση της απλοποίησης των διαδικασιών και της εξυπηρέτησης του κοινού. Επιπλέον, ένα ακόμη σημαντικό εγχείρημα ολοκληρώνεται σύντομα: Το μητρώο ιδιοκτησίας και διαχείρισης ακινήτων καθιστά δυνατή τη δήλωση όλων των ακινήτων του πολίτη -ιδιοκτησίας ή χρήσης του- σε μια σελίδα. Επίσης, στον τελωνειακό τομέα εισάγεται η χρήση ΤΝ με προγνωστικά μοντέλα για την αξιολόγηση των δεδομένων – όπως δήλωσε.

Αλλά αναφέρθηκε και στο myDATA. Επίσης, το myDATA δεν διευκόλυνε μόνο τη διοίκηση, αλλά και τις επιχειρήσεις και δη, τους λογιστές τους, αφού χρησιμοποιείται ως εργαλείο εσωτερικού ελέγχου, με τη διαδικασία της υποβολής δηλώσεων να έχει απλοποιηθεί εξαιρετικά είπε.  Φυσικά, αξιοσημείωτο είναι ότι η Ελλάδα ακολουθεί ταχύτατους ρυθμούς στο ζήτημα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, σε σύγκριση με την πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, που μόλις ξεκίνησαν τα πρώτα βήματα εγκαινίασης αυτής της ψηφιακής μεθόδου συμπλήρωσε.

Έρχεται νέο Τaxis

Επίσης ανακοίνωσε πως στα πιο μακροπρόθεσμα σχέδια της Αρχής είναι πως  έρχεται η δημιουργία του νέου Τaxis. Πλέον το σύστημα γίνεται πολιτοκεντρικό, αφήνοντας πίσω το παραδοσιακό σύστημα που βασιζόταν στις τοπικές αρμοδιότητες.   είπε και πρόσθεσε «δεν υιοθετούμε αλλαγές, γιατί ο νόμος απαιτεί να το κάνουμε, αλλά πλέον εισάγουμε καινοτομίες για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες, σχεδιάζουμε με τη δική τους ματιά και όχι της διοίκησης ».

 

Exit mobile version