ΑΑΔΕ: Έρχεται το «φορολογικό ξυπνητήρι» –Τι είναι και πώς θα λειτουργεί

ΑΑΔΕ

Εντός του Ιουνίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το «φορολογικό ξυπνητήρι» της ΑΑΔΕ που θα στέλνει ειδοποίηση στο φορολογούμενο αναφορικά με την προθεσμία για την πληρωμή της δόσης της ρυθμισμένης οφειλής του.

Ουσιαστικά λίγο πριν λήγει η προθεσμία για την εξόφληση μιας δόσης στην Εφορία η ΑΑΔΕ θα στέλνει μήνυμα στο υπόχρεο για να τακτοποιήσει εγκαίρως τη φορολογική του υποχρέωση. Η ειδοποίηση αυτή θα γίνεται μέσω της εφαρμογής της ΑΑΔΕ”  myAADElive”στο κινητό τηλέφωνο των φορολογουμένων αλλά την ίδια στιγμή θα λαμβάνουν ενημερώσεις  για τις φορολογικές τους υποχρεώσεις στα email αλλά και στην προσωπική τους σελίδα στο taxisnet. Μάλιστα το «φορολογικό ξυπνητήρι» σε συνδυασμό με το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα δίνει πλέον περιθώριο 3 μηνών στους φορολογούμενους προκειμένου να σώσουν μια ρύθμιση. Με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστούν σημαντικά οι χαμένες ρυθμίσεις. Υπενθυμίζεται δε πως με το προηγούμενο καθεστώς η ρύθμιση χανόταν την επόμενη ημέρα από την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της δόσης.

Τα στοιχεία 

Δημοσιεύθηκαν τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΑΑΔΕ  για τις ενεργές ρυθμίσεις οφειλών. Αναλυτικά αυτά έδειξαν τα εξής:

Σημειώνεται πως όλοι αυτοί οι πολίτες αλλά και  οι νέοι που εντάσσονται προοδευτικά στις ρυθμίσεις οφειλών προς την Εφορία θα λαμβάνουν εφεξής ειδοποίηση- αφύπνιση  προκειμένου να μην ξεχάσουν τις προθεσμίες.

MyAADElive: Ποιες υπηρεσίες προσφέρονται ήδη στους  φορολογούμενους

Υπενθυμίζεται μέσω της εφαρμογής της ΑΑΔΕ”  myAADElive” παρέχονται ήδη οι παρακάτω υπηρεσίες στους πολίτες:

 

 

 

Exit mobile version