Quantcast
Θεοδωράκης: Θέλουμε να έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία έως την Παρασκευή το πρωί - enikonomia.gr
share

Θεοδωράκης: Θέλουμε να έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία έως την Παρασκευή το πρωί

δημοσιεύτηκε:

Προσπαθούμε να έχει, ουσιαστικά, οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους θεσμούς έως το πρωί της Παρασκευής, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις. «Την Κυριακή θα είναι αργά», είπε, όταν ρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός βλέπει να υπάρχει συμφωνία τότε.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα είναι σε ανοικτή γραμμή με τους πολιτικούς αρχηγούς και πρόσθεσε ότι συνεννοήθηκαν να γίνει ανταλλαγή απόψεων αύριο το μεσημέρι, όταν θα υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις (που θα υποβάλλει η Ελλάδα για το τριετές πρόγραμμα). Αυτό που προέχει, είπε, είναι να ξεπερασθούν τα εμπόδια και να έχουμε τη συμφωνία, ώστε η Δευτέρα να είναι μία καλή ημέρα.

Πρόσθεσε ότι θα συγκληθεί και το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, μόλις «οριστικοποιηθούν κάπως τα πράγματα», για να δούμε ότι οι προτάσεις είναι εντός της εθνικής γραμμής που συμφωνήθηκε. Μέχρι στιγμής, πάντως, σημείωσε ο Θεοδωράκης, «αυτά που είπαμε υπηρετούνται».

Όπως έχουμε πει, συνέχισε, δεν υπάρχουν εύκολες αποφάσεις, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να μείνουμε στην Ευρώπη και να πάρουμε ένα μεγάλο αναπτυξιακό πακέτο, ώστε να γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο Θεοδωράκης είπε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό για τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το Ποτάμι με επαφές που θα κάνει στην Ευρώπη, για να πεισθούν κάποιοι διστακτικοί και συντηρητικοί κύκλοι της ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. «Υπάρχουν σύμμαχοί μας στην Ευρώπη», πρόσθεσε, αλλά υπάρχουν και αντίπαλοι που χαμογελούν με την προοπτική ότι θα φύγουμε από την Ευρώπη. «Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Θα παγώσει το χαμόγελο στα χείλη τους», είπε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.