Τέλος στο χύμα λάδι στα εστιατόρια βάζει το υπουργείο
Ανάπτυξης. Από την 1η Ιανουαρίου 2018 τελειώνει οριστικά το μη
τυποποιημένο λάδι που σερβίρεται στα τραπέζια των εστιατορίων.
Οι επιχειρήσεις εστίασης θα πρέπει υποχρεωτικά να σερβίρουν
μικρές σφραγισμένες συσκευασίες μιας χρήσης με τυποποιημένο και εγκεκριμένο
ελαιόλαδο, όπως αναφέρει άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών».
Αν το εστιατόριο αποφασίσει να το χρεώσει, αυτό θα
συνεπάγεται επιπλέον κόστος για τον καταναλωτή, όμως, οι επιβαρύνσεις θα είναι
μικρότερες του ενός ευρώ από τη στιγμή που το κόστος εμφιάλωσης δεν ξεπερνά τα
30 με 50 λεπτά για φιάλες των 100-250ml.