Watsa: Επί 30 χρόνια αγοράζουμε ασφαλιστικές, δεν έχουμε πουλήσει καμία

Με τους εργαζόμενους και τους συνεργαζόμενους πράκτορες του ομίλου Eurolife, που σύντομα θα περάσει  υπό τον έλεγχο της Fairfax, είχε χθες ο ιδρυτής και επικεφαλής του private equity fund Prem Watsa.

Στις  συναντήσεις που είχε με τη διοίκηση, τους εργαζόμενους και τους συνεργαζόμενους πράκτορες, ο  επενδυτής επισήμανε την προσήλωση της Fairfax στις επενδύσεις της στην ασφαλιστική βιομηχανία.

«Επί τριάντα χρόνια αγοράζουμε ασφαλιστικές και δεν έχουμε πουλήσει από τότε καμία», ήταν σύμφωνα με παρευρισκόμενους το μήνυμα του επικεφαλής της Fairfax, ο οποίος τόνισε την πίστη του fund για τις προοπτικές της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς καθώς και στο management και στο προσωπικό της εταιρείας.

Η Fairfax έχει διαμορφώσει ένα ισχυρό πλέγμα επενδύσεων στην ασφαλιστική βιομηχανία διεθνώς. Ο ετήσιος τζίρος των ασφαλιστικών εταιρειών του ομίλου ανέρχεται σε 10 δισ. δολάρια (σ.σ. εισπραχθέντα ασφάλιστρα) ενώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια (μαθηματικά αποθεματικά και επενδυτικά προϊόντα) φθάνουν στα 30 δισ. ευρώ.

 

Exit mobile version