Valeant: Διεύρυνση ζημιών το β΄τρίμηνο

Η Valeant Pharmaceuticals International ανακοίνωσε πτώση 11% στα έσοδα τριμήνου, αν και διατήρησε την πρόβλεψή της για το σύνολο του έτους καθώς προσπαθεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μετά τον καταιγισμό επικρίσεων για τις επιχειρηματικές πρακτικές της.

Τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου υποχώρησαν σε 2,42 δισ. δολάρια, από 2,73 δισ. το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους, μεταδίδει το Reuters. Η αναλυτές, αντίθετα, ανέμεναν έσοδα ύψους 2,46 δισ. δολαρίων.

Η καθαρή ζημιά της εταιρίας αυξήθηκε σε 302,3 εκατ. δολάρια ή 88 cents ανά μετοχή την περίοδο αυτή, από 53 εκατ. ή 15 cents/μετοχή πέρυσι.

Εξαιρώντας κάποια στοιχεία, η Valeant κέρδισε 1,40 δολάριο ανά μετοχή, το οποίο δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 1,48 δολάριο.

Η καναδική φαρμακοβιομηχανία έχει αντιμετωπίσει τον τελευταίο χρόνο εξονυχιστικούς ελέγχους από πολιτικούς και επενδυτές, εξαιτίας των απότομων αυξήσεων στις τιμές των φαρμάκων της και της ανορθόδοξης χρήσης ενός εξειδικευμένου φαρμακείου.

Η Valeant, η οποία εκτός των άλλων βαρύνεται και από ένα χρέος ύψους 30,77 δισ. δολαρίων, έπρεπε παράλληλα να καθησυχάσει και τους πιστωτές της διότι «έχασε» κάποιες προθεσμίες στη δημοσιοποίηση οικονομικών αποτελεσμάτων, γεγονός που πυροδότησε προειδοποιήσεις πτώχευσης.

Πάντως, η φαρμακοβιομηχανία τόνισε ότι εξακολουθεί να αναμένει έσοδα ύψους 9,9-10,1 δισ. δολαρίων για το σύνολο του έτους, καθώς και προσαρμοσμένα κέρδη εύρους 6,60-7 δολαρίων ανά μετοχή.


Exit mobile version