Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η πώληση της θυγατρικής της στην Αίγυπτο

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η συμφωνία πώλησης της θυγατρικής της στην Αίγυπτο, της Piraeus Bank Egypt (PBE), στην κουβετιανή τράπεζα, Al Ahli Bank of Kuwait (ΑΒΚ)

Η πώληση ολοκληρώθηκε μετά τη λήψη όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων από την Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου και τις λοιπές εποπτικές αρχές Αιγύπτου, Κουβέιτ και Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

H ABK κατέβαλε το ποσό των 149,7 εκατ. δολαρίων για το ποσοστό συμμετοχής (98,5%) της Τράπεζας Πειραιώς στην PBE. Το τίμημα αντιστοιχεί σε 1,5 φορές τα ίδια κεφάλαια της PBE στις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Η συναλλαγή βελτιώνει περαιτέρω τη χρηματοοικονομική θέση της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς αυξάνει τον κεφαλαιακό δείκτη της CET-1 κατά περίπου 30 μονάδες βάσης (0,3 της ποσοστιαίας μονάδας) με βάση τα pro-forma στοιχεία στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 και ενισχύει τη ρευστότητα του Ομίλου κατά περίπου 140 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της τράπεζας, η ολοκλήρωση της συμφωνίας εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς, όπως έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Mediobanca ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοικονομικός σύμβουλος και η Norton Rose Fulbright ως διεθνής νομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς για την πώληση.

Exit mobile version