Quantcast
Το 30% του «Ελευθέριος Βενιζέλος» θέλουν τώρα οι Καναδοί μέτοχοι - enikonomia.gr
share

Το 30% του «Ελευθέριος Βενιζέλος» θέλουν τώρα οι Καναδοί μέτοχοι

δημοσιεύτηκε:

Στη λύση της παραχώρησης του μειοψηφικού πακέτου μετοχών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στους Καναδούς μετόχους προσανατολίζονται κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, μετά την ανάκαμψη των αποτελεσμάτων για τον ΔΑΑ, οι Καναδοί μέτοχοι, οι οποίοι αρχικά δεν ήθελαν στο πακέτο που απέκτησαν από την “Hochtief Airport” τον αερολιμένα “Ελ. Βενιζέλος”, τώρα εμφανίζουν ισχυρό ενδιαφέρον και προτίθενται να αποκτήσουν  την επιπλέον συμμετοχή του 30% όταν αυτό προκριθεί από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ.

Την ίδια ώρα, η υπομονή των Κινέζων ενδιαφερόμενων φαίνεται να εξαντλείται και φέρονται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να εξετάζουν άλλες λύσεις.

Η κινεζική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Friedmann Pacific Asset Management (FPAM) έχει αποκτήσει μειοψηφική συμμετοχή 49,99% στο αεροδρόμιο της Τουλούζης, καθώς πρόσφερε 308 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του εν λόγω πακέτου και το μάνατζμεντ του αεροδρομίου.

Πολλοί μεταφράζουν την κίνηση αυτή ως ένδειξη της εξασθένησης του ενδιαφέροντος των Κινέζων για τον ΔΑΑ, καθώς ήθελαν να λάβουν το πλειοψηφικό πακέτο ώστε να αναλάβουν και τον διαχειριστικό έλεγχο του αεροδρομίου που σήμερα κατέχει το καναδικό fund, Public Sector Pension Investment Board (PSP). Στόχος των Κινέζων ήταν να φέρουν μέσω του Ελ. Βενιζέλος, 50 εκατ. τουρίστες στην Ευρώπη, ωστόσο, το σενάριο αυτό φαίνεται να χάνει έδαφος.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.