Quantcast
Συνάντηση Σκουρλέτη με φορείς των κλάδων έτοιμων ενδυμάτων- κατασκευής υποδημάτων - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Σκουρλέτη με φορείς των κλάδων έτοιμων ενδυμάτων- κατασκευής υποδημάτων

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση για την βιομηχανική πολιτική στους κλάδους ετοίμων ενδυμάτων και κατασκευής υποδημάτων είχε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης συναντήθηκε με εκπροσώπους του Ελληνικού Συνδέσμου Βιοτεχνών Βιομηχάνων Υποδημάτων & Εξαγωγέων και του Συνδέσμου Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Ευστράτιος Ζαφείρης και ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος.

Οι δύο Σύνδεσμοι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας των κλάδων τους. Οι προτάσεις αυτές κινούνται στους άξονες της ενίσχυσης του εξαγωγικού προσανατολισμού, της αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων με ταυτόχρονη ανάδειξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων, της ενίσχυσης της καινοτομίας και της αναβάθμισης- ανάπτυξης ικανοτήτων του ανθρώπινου παράγοντα.

Ειδικότερα, ζήτησαν τη διαμόρφωση πρότασης, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στο καθεστώς των κρατικών ενισχύσεων με πόρους των διαρθρωτικών Ταμείων, στη βάση του άρθρου 107 παρ. 3β της Συνθήκης Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ) για την προώθηση κρατικών ενισχύσεων με συγχρηματοδότηση από διαρθρωτικά ταμεία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.