Statoil: Ενισχύει τη θέση της στη Βραζιλία

Ο νορβηγικός πετρελαϊκός κολοσσός Statoil έχει προχωρήσει σε συμφωνία με την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βραζιλίας, Petrobras, για την καταβολή ποσού 2,5 δισ. δολαρίων, προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο του πεδίου εξόρυξης πετρελαίου «Carcará» που ανακαλύφθηκε πρόσφατα και περιλαμβάνει ένα από τα πλέον πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα του κόσμου.

Ο επικεφαλής της Statoil δήλωσε ότι «μέσω αυτής της εξαγοράς αποκτούμε πρόσβαση σε ένα παγκόσμιας κλάσης περιουσιακό στοιχείο, κάτι που ενισχύσει την παρουσία μας στην Βραζιλία, μία κύρια περιοχή δραστηριοποίησης για την Statoil».

Το πεδίο «Carcará» δεν είναι το μόνο που ενδιαφέρει την Statoil. Στο στόχαστρο είναι αλλά και άλλα πεδία εξόρυξης πετρελαίου, όπως τα Campos και Espírito Santo, στα οποία η νορβηγική εταιρεία επιδιώκει συνεργασία με την Petrobras για σύναψη μίας μακροπρόθεσμης στρατηγικής συνεργασίας.

Ήδη, από τις έρευνες έχει επιβεβαιωθεί στο πεδίο «Carcará» η παρουσία μίας ποσότητας πετρελαίου που αγγίζει τα 53 δισ. βαρέλια, ενώ η Statoil εκτιμά ότι οι απολήψιμες ποσότητες μπορούν να υπερβούν ακόμα και τα 91 δισ. βαρέλια.


Exit mobile version