Quantcast
Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Εκλέχθηκε νέος πρόεδρος του ΣΕΒ - enikonomia.gr
share

Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Εκλέχθηκε νέος πρόεδρος του ΣΕΒ

δημοσιεύτηκε:

Νέος πρόεδρος του ΣΕΒ Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών εξελέγη ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος και σύντομα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.
Ο πολυσχιδής επιχειρηματίας θα βρίσκεται στο τιμόνι του ΣΕΒ για τα επόμενα 2 χρόνια
.

Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας 

Ένας επιχειρηματίας που διακρίνεται για το ήθος, την εργατικότητα και τις πολλές επιχειρηματικές του επιτυχίες και ο οποίος δεν σταματά ποτέ να αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις.

Όπως έχει αναφέρει και σε πρόσφατo δημοσίευμά του το enikonomia, στις βασικές προτεραιότητες του Σπ. Θεοδωρόπουλου είναι, μεταξύ άλλων:

  • Εργασιακά: Η πρώτη προτεραιότητα του Σπύρου Θεοδωρόπουλου είναι τα εργασιακά, ένας τομέας με τον οποίο έχει επιφορτισθεί ήδη στον ΣΕΒ. Πιστεύει ότι η εργασιακή νομοθεσία θα πρέπει να εκσυγχρονισθεί, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύπλοκη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις από δικαστήρια γιατί δεν είναι ξεκάθαρη η νομοθεσία στα εργασιακά. όπως είχε αναφέρει πρόσφατα «πρέπει να την απλουστεύσουμε την εργασιακή μας νομοθεσία, πρέπει να την κάνουμε πιο σύγχρονη, πρέπει να την κάνουμε πιο δίκαιη. Πρέπει να δώσουμε και στους εργαζόμενους και στους εργοδότες αυτό που επιθυμούν. Τι θέλουν οι εργαζόμενοι; Περισσότερα χρήματα. Τι θέλουν οι εργοδότες; Περισσότερη ευελιξία. Η ευελιξία είναι στοιχείο ανταγωνιστικότητας. Μην μπερδέψουμε την ευελιξία με την αυθαιρεσία. Δεν σημαίνει ότι κάθε εργοδότη μπορεί να κάνει ότι θέλει». Επίσης, ο Σπ. Θεοδωρόπουλος έχει ταχθεί υπέρ του καθορισμού του μισθού με συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι με κυβερνητική απόφαση όπως γίνεται σήμερα υποστηρίζοντας ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος οι αυξήσεις στους μισθούς να ακολουθούν τον πολιτικό κύκλο και όχι την οικονομική λογική.
  • Νεοφυείς επιχειρήσεις: Στις προτεραιότητες του νέου προέδρου του ΣΕΒ είναι και η δημιουργία μιας ειδικής ομάδας που θα ασχολείται με τις νεοφυείς εταιρείες.

Με μεγάλη εμπειρία 

Σήμερα, ο Σπ. Θεοδωρόπουλος διευθύνει τον όμιλο τροφίμων Bespoke SGA Holdings τον οποίο ίδρυσε στις αρχές του 2022 εξαγοράζοντας την εταιρεία αλλαντικών Νίκας, τη σοκολατοποιΐα ΙΟΝ, την εταιρεία έτοιμων γευμάτων Αμβροσία καθώς και την εταιρεία Ελληνικοί Χυμοί. Συνολικά, ο όμιλος απασχολεί 1.500 εργαζομένους.

Ο επιχειρηματίας ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1976 στην οικογενειακή εταιρία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων RecorA.E. Το 1989 εξαγόρασε την Chipita με στόχο να υλοποιήσει την καινοτόμο ιδέα της παραγωγής τυποποιημένου κρουασάν, για πρώτη φορά παγκοσμίως. Το 2006, η Chipita συγχωνεύτηκε με τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, Goody’s και Μπάρμπα Στάθης, δημιουργώντας τον όμιλο Vivartia στον οποίο ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος. Το 2007 η Vivartia εξαγοράστηκε από την MIG και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος συνέχισε να κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Το 2010 ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μαζί με τον όμιλο Olayan, αλλά και με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες, εξαγόρασαν εκ νέου την Chipita, την οποία εξέλιξε σε μια από τις κορυφαίες εταιρίες παγκοσμίως στα bakerysnacks. Παρέμεινε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Chipita έως την εξαγορά της εταιρείας από την Mondelez το 2021, σε μία συμφωνία-σταθμό για την ελληνική αγορά τροφίμων. Επίσης και μεταξύ άλλων, διαθέτει την Wonderplant που δραστηριοποιείται στον χώρο της  υδροπονικής  καλλιέργειας.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.