Quantcast
Sonae Sierra: Καθαρά κέρδη 79,3 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο - enikonomia.gr
share

Sonae Sierra: Καθαρά κέρδη 79,3 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο

δημοσιεύτηκε:

Η Sonae Sierra, η διεθνής εταιρεία που ειδικεύεται στον κλάδο των εμπορικών κέντρων, κατέγραψε Καθαρά Κέρδη €79,3 εκατ. για το πρώτο μισό του 2015, αύξηση κατά 66% σε σύγκριση με τα €47,8 εκατ. που κατεγράφησαν για την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

Στο ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιο, οι πωλήσεις των καταστημάτων κατέγραψαν σε συγκρίσιμη βάση αύξηση κατά 2,8% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014, με έμφαση στην κατά 3,3% ανάπτυξη στην Πορτογαλία, 2,4% στην Ισπανία και 5,8% στην Ιταλία.

Στην αγορά της Βραζιλίας διατηρήθηκαν οι θετικές επιδόσεις, με αύξηση, σε συγκρίσιμη βάση, κατά 7,3% (στο τοπικό νόμισμα, το ρεάλ) των πωλήσεων των καταστημάτων, επίσης σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014.

Το γενικό ποσοστό πληρότητας του χαρτοφυλακίου ήταν 95,8%, αύξηση κατά 1,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, αντικατοπτρίζοντας το βελτιούμενο οικονομικό περιβάλλον και την επιτυχημένη στρατηγική που υιοθετήθηκε από την Εταιρεία για τη ποιοτική βελτιστοποίηση των ακινήτων της.

Σύμφωνα με τον Fernando Guedes de Oliveira, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Sonae Sierra, “οι πρώτοι έξι μήνες του 2015 χαρακτηρίσθηκαν από την αισθητά βελτιωμένη λειτουργική και οικονομική απόδοση της Εταιρείας, που καταδεικνύει την ικανότητά μας να αποκομίσουμε οφέλη από την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών. Επίσης, αναπτυσσόμαστε στον τομέα παροχής υπηρεσιών προς τρίτα μέρη, με τη διαχείριση και την εκμίσθωση έξι νέων εμπορικών κέντρων καθώς και με την υπογραφή νέων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για την ανάπτυξη έργων σε διαφορετικές περιοχές”.

Στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, τα Άμεσα Κέρδη ήταν €26,8 εκατ., αύξηση κατά 22% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Η οργανική ανάπτυξη στα Άμεσα Κέρδη οφείλεται κυρίως στα αυξημένα μισθώματα σε ευρωπαϊκά και βραζιλιάνικα εμπορικά κέντρα, στην οικονομική ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών και στο αυξημένο ποσοστό πληρότητας, κυρίως εκείνων των βραζιλιάνικων εμπορικών κέντρων που άνοιξαν προσφάτως.

Τα Έμμεσα Κέρδη ήταν €52,5 εκατ., υπερδιπλασιασμένα έναντι των Έμμεσων Κερδών της αντίστοιχης περιόδου του 2014, κυρίως χάρη στην πτώση των αποδόσεων στην Ευρώπη και τη συνολικά βελτιωμένη λειτουργική απόδοση το 2015.

Νέες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών

Κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, η Sonae Sierra ενίσχυσε τη θέση της στον τομέα παροχής υπηρεσιών προς τρίτα μέρη με την έναρξη της διαχείρισης και εκμίσθωσης έξι νέων εμπορικών κέντρων σε Γερμανία (Quarrée Wandsbek-Markt, Mercado και Geschäftshaus Ottensen), Ισπανία (C.C. Bahía Mar, στο Puerto de Santa María), Ιταλία (Ligabue) και Ρουμανία (Marasti Parking, στην Κλουζ).

Επιπροσθέτως, η Εταιρεία υπέγραψε επίσης επτά νέες συμβάσεις υπηρεσιών ανάπτυξης σε διάφορες χώρες όπως η Ιταλία, η Μοζαμβίκη, η Τουρκία και η Τυνησία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.