Quantcast
Σε Σερβία και Μαυροβούνιο επεκτείνεται η Hotel Brain - enikonomia.gr
share

Σε Σερβία και Μαυροβούνιο επεκτείνεται η Hotel Brain

δημοσιεύτηκε:

Η ελληνική εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων Hotel Brain, που αριθμεί αυτή τη στιγμή περισσότερα από 120 ξενοδοχεία σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία και Λίβανο, επεκτείνεταιστα Βαλκάνια και, συγκεκριμένα, στην αγορά της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, αναλαμβάνοντας δύο ξενοδοχεία στο Νόβι Σαντ.

Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στη σερβική πόλη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Hotel Brain θα διαχειρίζεται το ιστορικό ξενοδοχείο Leopold και τη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή της Βοϊβοϊντίνα, το Hotel Park.

Το “παρών” στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Νόβι Σαντ, έδωσε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ Αλέξανδρος Λαμνίδης, καθώς και πλήθος Σέρβων και Ελλήνων δημοσιογράφων.

“Η Hotel Brain είναι μια εταιρεία με υψηλά πρότυπα. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ τη στιγμή που η εταιρεία επεκτείνεται στη Σερβία και το Μαυροβούνιο” ανέφερε ο Αλέξανδρος Λαμνίδης.

Αναφερόμενος στον ελληνικό τουρισμό, υπογράμμισε ότι, σύμφωνα με έρευνα του ΣΕΤΕ, το 2020, η Ελλάδα θα δέχεται περίπου 24 εκατομμύριο τουρίστες, ικανούς να αποφέρουν έσοδα της τάξης των 19 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και ιδρυτής της Hotel Brain Πάνος Παλαιολόγος, δίνοντας το στίγμα της εταιρείας, τόνισε ότι “είμαστε επιχείρηση λευκής σημαίας, δεν αφήνουμε το σημάδι μας στο ξενοδοχείο, γιατί λειτουργούμε στο παρασκήνιο”.

“Στην αρχή κάθε τουριστικής σεζόν, συμφωνούμε το μπάτζετ και το λειτουργικό μοντέλο με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου” δήλωσε ο Πάνος Παλαιολόγος και πρόσθεσε: “Δεν είμαστε ιδιοκτήτες. Είμαστε διαχειριστές. Διευθύνουμε πάνω από 120 ξενοδοχεία”.

Όπως είπε, η Hotel Brain δημιουργήθηκε στη Σαντορίνη το 2000. Στη συνέχεια, σταδιακά επεκτάθηκε σε Ρόδο, Μύκονο, Ίο, Πάρο, Νάξο και άλλα ελληνικά νησιά.

Το 2010 τα γραφεία της εταιρείας μετακόμισαν από τη Σαντορίνη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της και πρόεδρο, η Hotel Brain διαθέτει τμήμα πωλήσεων, το οποίο αναζητεί διαρκώς νέες αγορές και tour operators, με στόχο την πληρότητα των ξενοδοχείων που διαχειρίζεται. Επιπλέον, το τμήμα μάρκετινγκ αναζητά νέους τρόπους προβολής διαδικτυακά, ενώ στοχεύει και στη βελτίωση της ιστοσελίδα της κάθε μονάδας.

Το τμήμα προσωπικού της εταιρείας επικεντρώνεται στη στελέχωση των μονάδων με νέους ανθρώπους με όρεξη και πάθος για τον τουρισμό, όπως τόνισε ο Πάνος Παλαιολόγος.

“Εδώ και δύο χρόνια, διαθέτουμε το λογισμικό μας στα ξενοδοχεία, ώστε η επιτυχία μας να απεικονίζεται και με αριθμούς. Τα κέρδη είναι η καλυτέρευση της φήμης του ξενοδοχείου, αλλά βεβαίως και η αύξηση των εσόδων” υπογράμμισε ο Παν. Παλαιολόγος.

Από το 2013, λειτουργεί και η Hotel Brain Community, μια ένωση που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων που συνεργάζονται με τη Hotel Brain να προχωρούν σε παραγγελίες αναλωσίμων (πετσέτες, είδη μπάνιου, κτλ).

Ειδικότερα, για την αγορά της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, μίλησε ο Νίκολα Σένεσι, διευθυντής διαχείρισης της Hotel Brain για τα δύο αυτά κράτη.

“Η Hotel Brain φέρνει στη Σερβία γνώση της αγοράς, λύσεις στα προβλήματα διαχείρισης μονάδων, αλλά τεχνικές βελτίωσης του προϊόντος” δήλωσε ο Νίκολα Σένεσι.

“Είμαστε ευέλικτοι και καινοτόμοι ταυτόχρονα. Σε κάθε μονάδα που αναλαμβάνουμε, στόχος είναι να αυξήσουμε το επίπεδο των υπηρεσιών, να εκπαιδεύσουμε τους εργαζόμενους και, τελικώς, να βελτιώσουμε την ποιότητα του προϊόντος” συμπλήρωσε ο ίδιος.

Όσο για το εάν η Hotel Brain στοχεύει να επεκταθεί γρήγορα στην αγορά της Σερβίας, ο εν λόγω διευθυντής διευκρίνισε: “Δεν θα ανοιχτούμε απότομα στην αγορά της Σερβίας. Θα μεταφέρουμε σταδιακά γνώση και θα επεκταθούμε με τακτική”.

“Η ανάπτυξη του τουρισμού είναι ταχύτατη στη Σερβία. Μόνο στο Νόβι Σαντ, υπολογίζεται ότι, ετησίως, ο τουρισμός αυξάνεται κατά 15%. Πιστεύουμε ότι η αγορά είναι ακόμη χαμηλά και έχει μεγάλα περιθώρια. Το Μαυροβούνιο, επίσης, είναι μία χώρα με πολλά μικρά οικογενειακά ξενοδοχεία που εκτιμούμε ότι έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης αναφορικά με τη διαχείρισή τους” κατέληξε ο Νίκολα Σένεσι.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.