Quantcast
Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για την Alpha Grissin - enikonomia.gr
share

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για την Alpha Grissin

δημοσιεύτηκε:

Από σήμερα, 18 Απριλίου, το Χρηματιστήριο αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Alpha Grissin.


Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία πρόκειται να προχωρήσει στην ενεργοποίηση των διαδικασιών για την κήρυξη πτώχευσης, υπό το βάρος των υψηλών υποχρεώσεων της που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, τις καταγγελίας των δανείων της από τις τράπεζες και της έκδοσης διαταγών πληρωμής από τους πιστωτές της.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, οι συνεχιζόμενες και συσσωρευμένες σημαντικές ζημίες χρήσης σε επίπεδο Ομίλου έχουν δημιουργήσει αρνητικά ίδια κεφάλαια, τα οποία αναμένεται να υπερβούν το 2016 τα 11 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία οφείλει σε τράπεζες, σε εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης και σε προμηθευτές ποσό που τείνει να ξεπεράσει τα 34.471.721 ευρώ. Οι ανωτέρω οφειλές έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο έλλειψης ρευστότητας για την επιχείρησή, το οποίο πλέον έχει καταστεί μη διαχειρίσιμο, λόγω και της έναρξης δικαστικών διαδικασιών από πλευράς των πιστωτριών τραπεζών.



Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, καλούνται οι μέτοχοι σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 05 Μαΐου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ. στα γραφεία της εταιρείας (στο Κτίριο Β’, 16ο χλμ. Λ. Αθηνών – Λαυρίου, Παιανία) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

1. Έγκριση του συνόλου των διαδικασιών που είναι απαραίτητες για την κήρυξη της εταιρείας σε κατάσταση πτώχευσης.

2. Έγκριση της αντικατάστασης του παραιτηθέντος μέλους του Δ.Σ. κου Δημητρίου Ο. Παπακωνσταντίνου και της εκ νέου συγκρότησης του Δ.Σ.

3. Λοιπά θέματα – Αποφάσεις.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.