Quantcast
Προς παράταση ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο στο Καστέλι - enikonomia.gr
share

Προς παράταση ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

δημοσιεύτηκε:

Παράταση στην προθεσμία για τις προσφορές για το αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης εξετάζει να δώσει η Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν από κοντά την διαδικασία και τον διαγωνισμό.

Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει να προσελκύσει επενδύσεις που θα βοηθήσουν την οικονομία να επανέλθει στην ανάπτυξη, είχε ορίσει την 6η Μαΐου 2016 ως οριστική ημερομηνία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για το έργο του αερολιμένα Καστελίου της Κρήτης.

«Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν ζητήσει παράταση και το υπουργείο το εξετάζει» είπε αξιωματούχος του υπουργείου, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ελλάδα είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης και το project του Καστελίου των 850 εκατ. ευρώ θα είναι το τέταρτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο από άποψη επιβατικής κίνησης.

Η Ελλάδα έχει κάνει πολλές- άκαρπες μέχρι τώρα- προσπάθειες από το 2010 για την κατασκευή του αεροδρομίου, αλλά η κρίση χρέους «τρόμαξε» τους επενδυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γαλλικός όμιλος Vinci αναμένεται σε κοινοπραξία με την ελληνική Ελλάκτωρ να διεκδικήσει το έργο και η ΓΕΚ Τέρνα με την ισπανική ACS. Ο κινεζικός κολοσσός China State Construction Engineering και η Zurich Airport επίσης, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το έργο. Μένει να φανεί ποιοι τελικά θα υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.