Πολυκινηματογράφος με τρεις αίθουσες από την ODEΟN στην Κηφισίας

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι.  ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Όταν στις 23 Σεπτεμβρίου οι κινηματογραφικές αίθουσες στο Kosmopolis ODEON έβαζαν λουκέτο, ο διευθύνων σύμβουλος του ODEON Group Εμμανουήλ Κρεζίας καθησύχαζε τους εργαζομένους, ότι σύντομα θα λειτουργήσουν νέοι κινηματογράφοι, πάλι στην Κηφισίας, αυτή τη φορά όμως στο νούμερο 215.

Σχεδόν ένα μήνα μετά, το συνεργείο της εταιρείας πραγματοποιεί πυρετώδεις εργασίες προκειμένου τον ερχόμενο κιόλας μήνα να μπορέσουν ν΄ ανάψουν οι προβολείς σε τρεις νέες κινηματογραφικές αίθουσες, οι οποίες θα φιλοξενηθούν στο κτίριο της λεωφόρου Κηφισίας 215.

Η διοίκηση μάλιστα έχει βάλει στόχο να ολοκληρωθούν οι εργασίες στις 15 Νοεμβρίου.  Από την πλευρά του, το συνεργείο που έχει αναλάβει τις κατασκευαστικές εργασίες υποστηρίζει ότι ο στόχος είναι εφικτός, δεδομένου ότι το κτίριο δεν θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά κινηματογραφικές αίθουσες, συνεπώς οι χώροι διαθέτουν την κατάλληλη διαρρύθμιση.

Πάντως, τις προηγούμενες δεκαετίες – όταν ακόμα λειτουργούσαν οι κινηματογράφοι – το κτίριο της οδού Κηφισίας, έσφυζε από ζωή, αποτελώντας πόλο έλξης για τους σινεφίλ, που όριζαν τακτικά τα ραντεβού τους εκεί για να παρακολουθήσουν από κοντά πρεμιέρες και ποιοτικές ταινίες.  Τώρα , η διοίκηση της εταιρείας φιλοδοξεί ότι το κτίριο θα «ξαναζωντανέψει», προσελκύοντας πάλι παλιούς αλλά και νέους λάτρεις του κινηματογράφου.

Σήμερα, λειτουργούν 35 κινηματογραφικές αίθουσες της ODEON σε 12 σημεία της χώρας, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κρήτη, Ξάνθη, Κομοτηνή και Ρόδο.

 

Ποιος είναι

 

Ο όμιλος ODEON δραστηριοποιείται στον τομέα της ψυχαγωγίας. Αναπτύσσεται σε όλους τους τομείς κινηματογραφικής ψυχαγωγίας, από διανομή και παραγωγές ταινιών, μέχρι σύγχρονους πολυκινηματογράφους και οικιακή ψυχαγωγία (home entertainment), έχοντας συνδέσει άρρηκτα το όνομα της εταιρείας με τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές δημιουργίες και καινοτομίες των τελευταίων δεκαετιών. Το κινηματογραφικό της ταξίδι ξεκίνησε το 1983, όταν ιδρύθηκε η Home Video Hellas Α.Ε., η οποία αναπτύχθηκε γρήγορα για να αποτελέσει την αφετηρία του σημερινού ομίλου. Όπως αναφέρει στο προφίλ της, η Odeon αποτελεί αποκλειστικό διανομέα για την Ελλάδα και την Κύπρο ταινιών των: 20th Century Fox, MGM, Paramount, Dreamworks, Dreamworks Animation, Focus, Summit, Lakeshore, Village, κ.α.

Υπενθυμίζεται, ότι το multiplex του Αμαρουσίου ODEON Cosmpolis έβαλε λουκέτο στις 23 Σεπτεμβρίου, μετά από 10 χρόνια λειτουργίας, επειδή ο ιδιοκτήτης του κτιρίου συμφώνησε με πολυεθνική εταιρεία, να ανοίξει εκεί ένα ακόμη πολυκατάστημα με είδη σπιτιού.  Μάλιστα λέγεται, ότι καθ΄όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του φιλοξένησε 5 εκατομμύρια θεατές.

Exit mobile version