Quantcast
Petrobras: Πτώση 30% στα καθαρά κέρδη το β΄τρίμηνο - enikonomia.gr
share

Petrobras: Πτώση 30% στα καθαρά κέρδη το β΄τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Η βραζιλιάνικη κρατική εταιρία πετρελαίου Petróleo Brasileiro ανακοίνωσε την Πέμπτη μια απότομη πτώση στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, μετά την απομείωση ενός ακόμη μέρους μεγάλου πρότζεκτ διύλισης και την υποχώρηση των εσόδων της.

Η Petrobras γνωστοποίησε ότι τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν κατά 30%στο τρίμηνο στα 370 εκατ. ρεάλ (117,8 εκατ. δολάρια).

Τα έσοδα εμφάνισαν ετήσια πτώση της τάξης του 11% σε 71,32 δισ. ρεάλ, εξαιτίας της αδύναμης ζήτησης για καύσιμα στην Βραζιλία που μαστίζεται από την ύφεση, αλλά και των χαμηλών τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Τα EBITDA αυξήθηκαν 2,8% σε 20,32 δισ. ρεάλ.

Η Solange Guedes, διευθύντρια εξερεύνησης και παραγωγής στη βραζιλιάνικη εταιρία, υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα του τρίτου και τέταρτου τριμήνου θα είναι «πολύ καλύτερα», σύμφωνα με το Marketwatch.

Η Petrobras και ο νέος CEO, Pedro Parente, εργάζονται εντατικά για να αφήσουν πίσω τους τις αρνητικές επιπτώσεις από ένα σκάνδαλο διαφθοράς που όλο και διευρύνται στη Βραζιλία, αλλά και για να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 15 δισ. δολαρίων στο πλαίσιο ενός μεγάλου προγράμματος περικοπής κόστους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.