Πέντε φοιτητές της ομάδας της Νομικής Σχολής που πήρε βραβείο, σπουδάζουν ή έχουν σπουδάσει στο DEREE

Πέντε φοιτητές του DEREE στην ομάδα της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) που κατέκτησε την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Γύρο του διεθνούς πανεπιστημιακού διαγωνισμού Foreign Direct Investment International Arbitration Moot 2015. Το DEREE – The American College of Greece συγχαίρει θερμά τους οκτώ φοιτητές της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον διεθνή πανεπιστημιακό διαγωνισμό Foreign Direct Investment International Arbitration Moot 2015, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, 29 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου.

Η οκταμελής ομάδα των φοιτητών Νομικής κατάφερε να ανταποκριθεί στο υψηλό επίπεδο εξειδικευμένης γνώσης που απαιτούσε ο διαγωνισμός φέτος, με θέμα το διεθνές επενδυτικό δίκαιο. Οι Έλληνες φοιτητές προετοιμάστηκαν σκληρά για οκτώ ολόκληρους μήνες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις 50 ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό. Ανάμεσα στα πανεπιστήμια που συμμετείχαν συγκαταλέγονται κορυφαία ιδρύματα, όπως το Harvard University, το Georgetown University, το King’s College London, το University of Hong Kong, το University of Ottawa, το Johannes Gutenberg-Universität Mainz, το Lomonosov State University of Moscow, το National Law School of India University (Bangalore).

Για το DEREE, η νίκη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς πέντε από τους φοιτητές της ελληνικής ομάδας που βρέθηκε στην πρώτη θέση παγκοσμίως, σπουδάζουν ή έχουν σπουδάσει παράλληλα στο DEREE. Συγκεκριμένα, δύο από αυτούς, ο Ελευθέριος Δαφέρμος και ο Δημήτριος Σταμάτης κάνουν παράλληλα minor στο DEREE, Χρηματοοικονομικών και Οικονομικών αντίστοιχα, με υποτροφία από το DEREE και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η Μαρία Ελένη Χρυσανθακοπούλου, απόφοιτος του PIERCE που σπουδάζει παράλληλα International Business στο DEREE, διακρίθηκε στον διαγωνισμό με την Τιμητική Διάκριση Aγορητή (Honorable Mention Advocate) για τους αγώνες της προκριματικής φάσης και με το Βραβείο για τον Καλύτερο Αγορητή του Μεγάλου Τελικού (Βest Αdvocate in the Final Hearing). Προπονήτριες της ομάδας ήταν οι φοιτήτριες Ειρήνη Κικαρέα και Κλεονίκη-Μαρία Σεργάκη, μέλη της ομάδας που είχε κατακτήσει την τρίτη θέση πριν από έναν χρόνο στον διαγωνισμό FDI Moot 2014. Η Κλαίρη Σεργάκη, απόφοιτος του PIERCE, αποφοίτησε πέρυσι και από το DEREE, με διάκριση, με πτυχίο στα Οικονομικά, ενώ η Ειρήνη Κικαρέα έχει παρακολουθήσει μαθήματα Χρηματοοικονομικών. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι: ο Θωμάς Παπαδογιάννης Βαρουχάκης, η Νικολέττα Χαλικοπούλου και η Δέσποινα Αρσλανίδη, η οποία διακρίθηκε με το Thomas Wälde Award for Best Advocate και με το Manuela Béltran Woman Advocate Award, για τους αγώνες της προκριματικής φάσης.

«Οι γνώσεις Χρηματοοικονομικών που έχουμε από τις σπουδές μας στο DEREE ήταν απαραίτητες για την επίλυση της υπόθεσης, καθώς χρειάστηκε να υπολογίσουμε την αποζημίωση του επενδυτή», είπε ο Λευτέρης Δαφέρμος, προσθέτοντας ότι: «Το ομαδικό πνεύμα και τα ομαδικά projects που αναλαμβάνουμε στο DEREE σίγουρα βοήθησαν. Φυσικά, η συμβολή του καθηγητή μας στο τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναστάσιου Γουργουρίνη, ήταν περισσότερο από πολύτιμη». Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αττική Παράδοση, πιστό στην εκπαιδευτική αποστολή του, υποστήριξε την ελληνική ομάδα καλύπτοντας μέρος των λειτουργικών εξόδων.

Συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα των φοιτητών Νομικής για την αφοσίωσή και το πείσμα τους στον κοινό σκοπό, αλλά και για την, εξαιρετικής σημασίας, παγκόσμια διάκριση!

Exit mobile version