Quantcast
Παίρνει εμπρός η υπόθεση της Μαρινόπουλος - enikonomia.gr
share

Παίρνει εμπρός η υπόθεση της Μαρινόπουλος

δημοσιεύτηκε:

Νέα, τροπή λαμβάνει το εγχείρημα εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, μετά τον ορισμό εισηγητή, αφού παρήλθε ανεκμετάλλευτο διάστημα 45 ημερών.

Παρά το ότι ο φάκελος της υπόθεσης περιλαμβάνει περί τις 70 χιλ. σελίδες, θετικοί εμφανίζονται νομικοί κύκλοι για την έγκαιρη ολοκλήρωση του πορίσματος, λόγω του ότι οι διακοπές των χριστουγεννιάτικων εορτών θα απελευθερώσει αρκετούς δικαστικούς ώστε να υποβάλουν τα πορίσματά τους εντός των προωλεπομένων χρονοδιαγραμμάτων.

Σημειώνεται ότι στο τέλος του ερχόμενου Ιανουαρίου εκπνέει η προθεσμία της 4μηνης προστασίας και ανοίγει ο δρόμος για τυχόν εκτέλεση μέτρων ατομικής ή συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της εταιρείας προς ικανοποίηση απαιτήσεων υποβεβλημένων πριν από την κατάθεση της συμφωνίας εξυγίανσης.

Την όλη υπόθεση βοηθά η δεδηλωμένη πρόθεση Σκλαβενίτη να εξακολουθήσει, με δικά της κεφάλαια, την χρηματοδότηση λειτουργίας της αλυσίδας Μαρινόπουλου για το δίμηνο Δεκεμβρίου 2016 – Ιανουαρίου 2017. Άλλωστε, εντός Δεκεμβρίου αναμένεται η θετική εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που όχι μόνο θα στηρίξει την συμφωνία διάσωσης αλλά και θα περισώσει τις περίπου 11 χιλ. θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.