Quantcast
Όμιλος ΙΑΣΩ: Μείωση εσόδων 6,2% το 2015 λόγω rebate και claw - back - enikonomia.gr
share

Όμιλος ΙΑΣΩ: Μείωση εσόδων 6,2% το 2015 λόγω rebate και claw – back

δημοσιεύτηκε:

Ο όμιλος ΙΑΣΩ ανακοίνωσε τα σήμερα αποτελέσματα του 2015 τα οποία, όπως επισημαίνει, επιβαρύνθηκαν ακόμα μια φορά από τις περικοπές μέσω των rebate και claw-back καθώς και τις γενικότερες δυσμενείς συνθήκες οι οποίες επικρατούν στην οικονομία.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου, μετά από την επιβολή των rebate και claw-back, παρουσίασε μείωση 6,23% και ανήλθε στα 109,27 εκατ. ευρώ από 116,53 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο δωδεκάμηνο του 2014.

Αύξηση της τάξεως του 2,96% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 72,99 εκατ. ευρώ από 70,89 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο δωδεκάμηνο του 2014.

Στον όμιλο, τα μικτά κέρδη μετά από την επιβολή των μηχανισμών rebate και claw-back ανήλθαν σε 12,85 εκατ. σημειώνοντας μείωση 8,74% έναντι 14,08 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2014.

Μείωση κατά 10,44% παρουσίασε η μητρική εταιρεία, με τα μικτά κέρδη να διαμορφώνονται στα 12,95 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2014 ήταν 14,46 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του ομίλου δρ. Γεώργιος Σταματίου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Οι συνεχιζόμενες συνθήκες αστάθειας και αβεβαιότητας οι οποίες μαστίζουν την οικονομία της χώρας, επιβαρύνουν ολοένα και περισσότερο τον κλάδο μας. Τα αποτελέσματα του δωδεκαμήνου του 2015, επηρεάστηκαν καθοριστικά από τις αυξημένες προβλέψεις περικοπών rebate & clawback στο 2015, τα capital controls και την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ σε 23% στην Υγεία. Τα εισοδήματα των πολιτών ολοένα και μειώνονται. Η ανεργία αυξάνεται. Η παραγωγικότητα καταδικάζεται. Η υγεία των πολιτών, άμεσα επηρεασμένη, γίνεται χειρότερη. Οι συνεχιζόμενοι νέοι φόροι, συνεχίζουν να αποτελούν πρόβλημα χωρίς να δίνουν λύση.

Αυτές οι εξελίξεις είναι άμεσα συνυφασμένες με τις προοπτικές και του κλάδου μας και μας επηρεάζουν αρνητικά σε πολύ μεγάλο βαθμό. Περιμένουμε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στο σύστημα υγείας, ώστε να μπορέσει κάποια στιγμή να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη”.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.