Ολοκληρώθηκε η συμφωνία του Safilo Group με την Kering

Το Safilo Group, η ιταλική κατασκευαστική εταιρεία και παγκόσμιος ηγέτης με ποιότητα και εμπιστοσύνη στον τομέα των γυαλιών, ανακοινώνει ότι η συμφωνία με την Kering, της 2ας Σεπτεμβρίου 2014, ολοκληρώθηκε, και η πρώτη από τις τρεις δόσεις της αποζημίωσης αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ, αποδόθηκε σήμερα (σημείωση προς συντάκτη: 12 Ιανουαρίου 2015).

Προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η απόδοση και στρατηγική του χαρτοφυλακίου, η Safilo συμφώνησε επίσης με την Kering ότι οι άδειες για τα γυαλιά Alexander McQueen, Bottega Veneta και Saint Laurent θα λήξουν στις 30 Ιουνίου 2015.

Το συμβόλαιο που υπογράφηκε επιβεβαιώνει τώρα τα τρία σημεία που ανακοινώθηκαν τον Σεπτέμβριο:

•             ολοκλήρωση της τρέχουσας αδειοδότησης Gucci στο τέλος Δεκεμβρίου 2016

•             μία Συμφωνία Στρατηγικής Προϊοντικής Συνεργασίας για την ανάπτυξη και την κατασκευή των γυαλιών Gucci- Made in Italy-, διάρκειας 4 ετών, από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, ανανεώσιμης κατόπιν κοινής συμφωνίας. Η ανάπτυξη, βιομηχανοποίηση και δημιουργία προτοτύπων για τις συλλογές του 2017 θα ξεκινήσουν το τελευταίο τρίμηνο του 2015.

•             η αποζημίωση που θα δοθεί στη Safilo είναι 90 εκατομμύρια ευρώ, και θα καταβληθεί σε τρεις ισόποσες δόσεις-μετά την σημερινή, θα ακολουθήσει η δεύτερη δόση αποζημίωσης τον Δεκέμβριο του 2016 και η τρίτη δόση τον Σεπτέμβριο του 2018.

 

Ποιο είναι το Safilo Group

 

Το Safilo Group είναι η ιταλική κατασκευαστική εταιρεία και παγκόσμιος ηγέτης με ποιότητα και εμπιστοσύνη στον τομέα των πολυτελών γυαλιών ηλίου, γυαλιών οράσεως και αθλητικών γυαλιών. Με εμπνευσμένο σχεδιασμό και την καθοδήγηση των μαρκών, η Safilo μεταφράζει τον εξαιρετικό σχεδιασμό σε εξαιρετικά προϊόντα χάρη σε μία ανώτερη δεξιοτεχνική εμπειρία που χρονολογείται από το 1878. Με διεθνή παρουσία μέσω 30 θυγατρικών στις κυρίαρχες αγορές και αποκλειστικούς διανομείς -σε Βόρεια και Λατινική Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία, Ειρηνικό και Κίνα- η  Safilo έχει δεσμευτεί για την ποιοτική διανομή σε πάνω από 130 χώρες σε όλον τον κόσμο.

Το χαρτοφυλάκιο Safilo περιλαμβάνει αποκλειστικές ιδιόκτητες μάρκες – Carrera, Polaroid, Smith Optics, Safilo και Oxydo – και τις αδειοδοτούμενες μάρκες, Dior, Fendi, Gucci, Alexander McQueen, Banana Republic, Bobbi Brown, BOSS, BOSS Orange, Bottega Veneta, Céline, Fossil, HUGO, J .Lo by Jennifer Lopez, Jack Spade, Jimmy Choo, Juicy Couture, Kate Spade, Liz Claiborne, Marc Jacobs, Marc by Marc Jacobs, Max Mara, Max & Co., Pierre Cardin, Saint Laurent, Saks Fifth Avenue και Tommy Hilfiger.

Εισηγμένη στο Ιταλικό Χρηματιστήριο Αξιών (κωδικός ISIN IT0004604762, SFL.IM Bloomberg, Reuters SFLG.MI), το 2013,  η Safilo κατέγραψε καθαρά κύκλο εργασιών πάνω από 1,1 δις Ευρώ.

 

Exit mobile version