Quantcast
Οι ελληνικές επιχειρήσεις επενδύσουν στην ΕΚΕ παρά την οικονομική κρίση - enikonomia.gr
share

Οι ελληνικές επιχειρήσεις επενδύσουν στην ΕΚΕ παρά την οικονομική κρίση

δημοσιεύτηκε:

To 67% των ελληνικών επιχειρήσεων συνεχίζει να διατηρεί σταθερές τις δαπάνες τους για ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης παρά την οικονομική κρίση σύμφωνα με έρευνα του CSE…

Ειδικότερα σύμφωνα με έρευνα κόστους και δαπανών των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα που πραγματοποίησε το Κέντρο Αειφορίας (CSE), στο εγγύς μέλλον ποσοστό 83% των εταιρειών σκοπεύει να διατηρήσει τις δαπάνες ΕΚΕ στα ίδια επίπεδα, ενώ το υπόλοιπο 17% σκοπεύει να τις αυξήσει.

Το ποσοστό αύξησης θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο, αν είχαν δημιουργηθεί οι συνθήκες σταθεροποίησης και αναθέρμανσης της ελληνικής οικονομίας.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα στη χώρα μας που προσεγγίζει το θέμα των δαπανών της ΕΚΕ ποσοτικά και ασχολείται και με τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εταιρείες στην ενσωμάτωση πρακτικών ΕΚΕ.

Η έρευνα διεξήχθη μέσω ενός στοχευμένου ερωτηματολογίου με σημείο αναφοράς ελληνικές εταιρείες που εξέδωσαν Εκθέσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας (απολογισμοί ΕΚΕ) την περίοδο 2012-2014 βάση GRI (Global Reporting Initiative).

Οι εταιρείες αυτές είναι πολυεθνικές (21%), μεγάλες εθνικές (60%), και μικρομεσαίες (19%). Ανήκουν κυρίως στους κλάδους της ενέργειας (12%), των οικονομικών υπηρεσιών (12%), βιομηχανία (12%), στα τρόφιμα/ποτά (10%) και στις τηλεπικοινωνίες (10%).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.