Quantcast
Ο όμιλος Eroglou απέκτησε τη Mexx - enikonomia.gr
share

Ο όμιλος Eroglou απέκτησε τη Mexx

δημοσιεύτηκε:

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Στο χαρτοφυλάκιο του επενδυτικού ομίλου Eroglu, με έδρα την Τουρκία και ισχυρή παρουσία στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας και του real estate, πέρασε η διεθνής αλυσίδα ετοίμων ενδυμάτων Mexx.

Μετά την πτώχευση που είχε κηρύξει η διοίκηση του επενδυτικού fund The Gores Group – στην ομπρέλα του οποίου βρισκόταν και η διεθνής φίρμα – τα καταστήματα Mexx σε Ολλανδία και Καναδά κατέβασαν ρολά, δεν συνέβη όμως το ίδιο στην Ελλάδα.

Η μεταβίβαση του σήματος στον όμιλο Eroglu σηματοδοτεί την αρχή ενός φιλόδοξου αναπτυξιακού προγράμματος για τη Mexx, δεδομένου ότι ο τουρκικός όμιλος διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας κατασκευάζοντας και πουλώντας έτοιμα ενδύματα και τζιν σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αφρική. Στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, αναπτύσσει μεταξύ άλλων το σήμα  Colin, με περισσότερα από 600 καταστήματα σε 37 χώρες. Στον τομέα της ένδυσης, το σήμα Eroğlu Giyim κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά στην τουρκική αγορά ετοίμου ενδύματος. Επιπλέον τα  σήματα DNM και LOFT, ιδιαίτερα δημοφιλή στην κατηγορία των τζιν διακινούνται σε όλον τον κόσμο Εμπειρία διαθέτει επίσης ο όμιλος και στον τομέα των ακινήτων, δεδομένου ότι δραστηριοποιείται στην κατασκευή και διαχείριση εμπορικών κέντρων, οικιστικών και γραφειακών συγκροτημάτων. Την εταιρεία ίδρυσε ο Nurettin Eroglu, που αποτελεί ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους της Τουρκίας. 

Η Mexx ιδρύθηκε το 1986 και σήμερα διαθέτει 315 καταστήματα παγκοσμίως, απασχολώντας 2.800 άτομα προσωπικό. Πριν από κάποια χρόνια μάλιστα είχε φθάσει να διαθέτει 800 καταστήματα.  Η μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας στο fund Gores Group ολοκληρώθηκε το 2011. Η νέα διοίκηση εφάρμοσε αμέσως επιχειρηματικό σχέδιο για την ανάκαμψη των πωλήσεων των επώνυμων ενδυμάτων, κάτι που τελικά φαίνεται ότι δεν απέδωσε κι έτσι το μάνατζμεντ δικαιολόγησε την αποχώρησή του από τη Mexx στις μακροοικονομικές συνθήκες. 

Στην Ελλάδα το δίκτυο Mexx αριθμεί 18 σημεία πώλησης και 40 shop in shops, ενώ 300 χονδρέμποροι διακινούν επίσης ρούχα και αξεσουάρ από τη γυναικεία, ανδρική και παιδική γκάμα του ρούχου, του υποδήματος και του αξεσουάρ.  Μεταξύ άλλων, εμπόρευμα υπάρχει στα ράφια του δικτύου καταστημάτων Hondos Center, Notos Galleries και στο Shopping House στον Άλιμο, κοντά στην έδρα της εταιρείας. 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.