Quantcast
Η Mytilineos έγινε Metlen με φόντο την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου - enikonomia.gr
share

Η Mytilineos έγινε Metlen με φόντο την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

δημοσιεύτηκε:

Νέα σελίδα ανοίγει ο όμιλος Mytilineos προχωρώντας από χθες και επίσημα στη μετονομασία του σε Metlen Energy & Metals η οποία αποτελεί το πρώτο βήμα μιας διαδικασίας που έχει δρομολογηθεί για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Προηγουμένως εκτός απροόπτου η Μυτιληναίος θα προχωρήσει στην εξαγορά μεταλλευτικής εταιρείας με την οποία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση στην παρούσα φάση με αυξημένη την πιθανότητα θετικής κατάληξης.

Μιλώντας στη χθεσινή Γενική Συνέλευση των μετόχων ο επικεφαλής του ομίλου κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος ανέφερε ότι ο κύκλος της εταιρίας με το όνομα της οικογένειας έχει κλείσει υπάρχει η πεποίθηση πως τα επίπεδα διεθνούς οικονομικής δραστηριότητας της εταιρείας και οι φιλοδοξίες των εκτελεστικών μελών, των μετόχων υπερβαίνουν κατά πολύ οποιοδήποτε όνομα».

Ο όμιλος Metlen Energy & Metals το 2024 αναμένεται να έχει καθαρά κέρδη πάνω από 600 εκατ. ευρώ με πιθανότητα να πιαστούν τα 700 εκατ. ευρώ μέσω εξαγοράς ή ωρίμανσης επενδύσεων.

Μεγάλες επενδύσεις

Την τελευταία περίοδο η εταιρεία έχει προχωρήσει 4-5 σημαντικά projects, όπως η επένδυση στον Καναδά, σε Ιταλία, το σχέδιο CRM για την παραγωγή σε Βωξίτη, Γάλλιο, Αλουμίνα 300 εκατ. ευρώ ενώ στο Βόλο θα προχωρήσει στην δημιουργία τρίτης μονάδας παραγωγής μεταλλικών κατασκευών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μυτιληναίος απατώντας σε ερώτηση για το ποσοστό του ομίλου στην Helleniq Energy ανέφερε πως αυτά που κυκλοφορούν, δηλαδή 3%, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εκδηλώσει ενδιαφέρον εφ’ όσον το Δημόσιο και η οικογένεια Λάτση τους οποίους τόνισε ότι σέβεται απόλυτα αποφασίσουν να πουλήσουν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.