Quantcast
O Λεων. Φραγκιαδάκης νέος διευθύνων σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα - enikonomia.gr
share

O Λεων. Φραγκιαδάκης νέος διευθύνων σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα

δημοσιεύτηκε:

Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, τωρινό στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας στο σκέλος του Ιnvestment banking θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Εθνικής.

Η πρόταση της κυβέρνησης για την τοποθέτηση του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη στη θέση του CEO της Εθνικής Τράπεζας εγκρίθηκε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από την αρχή επoπτείας τραπεζών της Ευρωζώνης (SSSM), ανοίγοντας τον δρόμο για την αντικατάσταση της διοίκησης της τράπεζας. Η SSSM είχε εγκρίνει σε παλαιότερη συνεδρίασή της τον διορισμό της Λούκας Κατσέλη ως προέδρου, ενώ είχε απορρίψει τον Γ. Μιχελή που είχε αρχικά προταθεί για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της SSM τα στελέχη που αναλαμβάνουν τη διοίκηση συστημικών τραπεζών θα πρέπει να έχουν ουσιαστική προϋπηρεσία στο Risk Management και πιστοποιημένη γνώση του οργανισμού ή αντίστοιχων οργανισμών με αυτούς που καλούνται να διοικήσουν. Υπό αυτό το πρίσμα η επιλογή του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη αποτελούσε τη φυσική διάδοχο κατάσταση, ενώ δίνει την αίσθηση της συνέχειας της διοικητικής ομάδας της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας για να επικυρώσει τις διοικητικές αλλαγές.

 

Ποιός είναι ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης

 

 Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ορίστηκε Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Διαθεσίμων & Χρηματαγοράς της Εθνικής Τράπεζας τον Ιανουάριο του 2009.

Είναι μέλος ΔΣ στην Εθνική Χρηματιστηριακή και Πρόεδρος του Hellenic Chapter του Forex Club/ACI.

Κατά την περίοδο 2003-2009 κατείχε τη θέση του Group Treasurer του Ομίλου, ενώ από το 1996 ως το 2003 εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα, έχοντας την ευθύνη του Τομέα Παραγώγων Προϊόντων.

Έχει εργαστεί στην Credit Suisse First Boston στη Νέα Υόρκη ως Proprietary Trader σε ευρύ φάσμα παραγώγων προϊόντων επί συναλλάγματος, επιτοκίων και ομολόγων αναδυομένων αγορών.

Ο Λ. Φραγκιαδάκης είναι κάτοχος Bachelor of Arts in Economics από το Trinity College του Πανεπιστημίου του Cambridge (Μεγ. Βρετανία). Επίσης, είναι κάτοχος MBA από το Wharton School of Finance του University of Pennsylvania (ΗΠΑ).

 

Για αναπληρωτής CEO o Δημ. Καποτόπουλος

 

Σύμφωνα με πληροφορίες στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου έχει προταθεί ο κ. Δημήτρης Καποτόπουλος, οποίος είναι Βοηθός Γενικός Διευθυντής Εταιρικών Πιστοδοτήσεων Ειδικής Διαχείρισης της Εθνικής Τράπεζας από τον τον Φεβρουάριο του 2014.

Ο κ. Καποτόπουλος προσλήφθηκε στην Εθνική Τράπεζα το 1978 και αρχικά εργάσθηκε στο Δίκτυο των Καταστημάτων.

Από το 1982 έως το 1992, υπηρέτησε ως αναλυτής πιστοδοτήσεων και διαδραμάτισε εποικοδομητικό ρόλο στη δημιουργία της Διεύθυνσης Πιστοδοτήσεων Μεγάλων Επιχειρήσεων της Εθνικής Τράπεζας το 1993, στην οποία και ορίστηκε Αναπληρωτής Διευθυντής τον Μάιο του 2008.

Έχει διατελέσει Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνών και Ειδικών Πιστοδοτήσεων της Εθνικής Τράπεζας από τον Οκτώβριο του 2010.

Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια και workshops με αντικείμενο χρηματοπιστωτικά θέματα και τραπεζικές εργασίες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.