Νέα πρωτοποριακή υπηρεσία για την αξιοποίηση της βιομάζας

Από τις δυνατότητες της νέας πρωτοποριακής υπηρεσίας « ΑΙ4B», για την αξιοποίηση της βιομάζας  στην Ελλάδα, θα μπορούν να επωφεληθούν οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με την αγροτική και βιομηχανική παραγωγή στην χώρα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο, το οποίο  περιλαμβάνει μια μεγάλη εγχώρια ερευνητική κοινοπραξία, με συντονιστή το Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων-ΙΠΣΥ του ερευνητικού κέντρου «Αθηνά».

Το ΑΙ4Β  παρέχει υπηρεσίες, που υποστηρίζουν τη δημιουργία εφοδιαστικών αλυσίδων βιομάζας και ανιχνεύουν εναλλακτικές δυνατότητες επεξεργασίας και διάθεσής της.

Η υπηρεσία αυτή,  έχει ως στόχο να συμβάλλει στην αποτελεσματική αξιοποίηση της βιομάζας, μιας ανανεώσιμης πηγής ενέργειας, με σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ΑΙ4B θα προβληθεί επισήμως για πρώτη φορά, στο πλαίσιο του πρώτου επιστημονικού φεστιβάλ της συμπρωτεύουσας, «Thessaloniki Science Festival»,  το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις  14 Μαΐου και θα διαρκέσει έως 17 Μαΐου στις εγκαταστάσεις της Ηelexpo.   Στην εκδήλωση αυτή, οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να δουν ζωντανά τις δυνατότητες της υποδομής AI4B και να ενημερωθούν περαιτέρω για αυτές,  από την ερευνητική ομάδα του ΙΠΣΥ.

Στο ερευνητικό έργο ΑΙ4Β (Υποδομές Πληροφορικής για τη Βελτιστοποίηση Εφοδιαστικών Αλυσίδων σε Συμβιωτικά Δίκτυα Βιοενέργειας με Υπηρεσίες Λογοδοσίας – Δράση «Συνεργασία»/ΕΠΑΝ ΙΙ), που συντονίζει το ΙΠΣΥ/ΕΚ «Αθηνά», συμμετέχουν  και  οι παρακάτω φορείς: ΕΜΠ-Τμήμα Χημικών Μηχανικών, ΚΑΠΕ, Ερατοσθένης Μελετητική ΑΕ, TERO ΕΠΕ, TWIN NET Πληροφοριακά Συστήματα Ε.Π.Ε. Αναπτυξιακή Τρικάλων Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ και Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας Α.Α.Ε.

 

 

 

Exit mobile version