Νέα παράταση να «απολογηθεί» δίνει η Κομισιόν στην Google

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε δύο επιπλέον εβδομάδες στην Google, την μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως, προκειμένου να δώσει απαντήσεις στις κατηγορίες της ΕΕ περί κατάχρησης της ισχύος στην αγορά και να αποφύγει ένα πιθανό πρόστιμο δισεκατομμυρίων ευρώ.  

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέτεινε την προθεσμία που είχε δώσει στην Google για την 31η Αυγούστου από τις 17 Ιουλίου, δήλωσε την Πέμπτη (13 Αυγούστου) εκπρόσωπος της Google.

Πρόκειται για τη δεύτερη παράταση για την εταιρεία, η οποία αρχικά είχε πει θα απαντήσει στο κατηγορητήριο της Επιτροπής, ή κοινοποίηση των αιτιάσεων, στις 7 Ιουλίου.

Η Επιτροπή, η οποία τον Απρίλιο κατηγόρησε την Google για νόθευση αποτελεσμάτων αναζήτησης στο διαδίκτυο για να ευνοήσει τις δικές της υπηρεσίες αγορών, επιβεβαίωσε ότι είχε δεχθεί το αίτημα της εταιρείας για επιπλέον χρόνο προκειμένου να απαντήσει.

«Σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική, η Επιτροπή ανέλυσε τους λόγους για το αίτημα. Ως εκ τούτου, έχει χορηγηθεί παράταση που θα επιτρέψει στη Google να ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα της υπεράσπισής της», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ricardo Cardoso.

Η Google δεν θα ζητήσει μια κεκλεισμένων των θυρών ακρόαση για να υπερασπιστεί την υπόθεσή της, σύμφωνα μια πηγή εξοικειωμένη με το θέμα.

Εάν κριθεί ένοχη, θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο τέτοιου επιπέδου ώστε να είναι αποτρεπτική η εκ νέου παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού, σύμφωνα με το κατηγορητήριο της Επιτροπής που είδε το Reuters. Η αντιμονοπωλιακή αρχή της ΕΕ μπορεί να επιβάλει κυρώσεις τους παραβάτες μέχρι και το 10% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών τους.

Πηγή: EurActiv με Reuters

Exit mobile version