Quantcast
Κωτσόβολος: Διψήφια αύξηση πωλήσεων και επιστροφή στα κέρδη - enikonomia.gr
share

Κωτσόβολος: Διψήφια αύξηση πωλήσεων και επιστροφή στα κέρδη

δημοσιεύτηκε:

Διψήφιο ποσοστό αύξησης πωλήσεων και αύξηση των μεριδίων αγοράς παρουσίασε η Dixons South-East Europe A.E.V.E. (Κωτσόβολος) το οικονομικό έτος 2014/15, ενώ παράλληλα επανήλθε στην κερδοφορία. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, οι πωλήσεις της κατέγραψαν αύξηση κατά 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος 2013/14, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 1,2%.

Η εταιρεία εμφάνισε στον ενοποιημένο ισολογισμό του βρετανικού ομίλου Dixons Carphone, στον οποίο ανήκει, κέρδη με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα που ακολουθεί, όπως αναφέρεται στον ετήσιο απολογισμό του ομίλου.

«Η εταιρεία σε τοπικό επίπεδο είναι πλέον κερδοφόρος και εξ αυτού προκύπτει φόρος εισοδήματος 1,4 εκατ. ευρώ που θα καταβληθεί. Το γενικότερο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον υπαγόρευσε τη λήψη προβλέψεων για γενικούς κινδύνους και την εμφάνιση λογιστικών ζημιών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η συνολική αγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, εξαιρουμένων των προϊόντων τηλεπικοινωνίας, αυξήθηκε κατά 8%, σύμφωνα με τις μετρήσεις του panel της εταιρείας GFK.

Η αύξηση των πωλήσεων της Κωτσόβολος ήταν πολύ μεγαλύτερη, κάτι που συνεπάγεται αύξηση μεριδίων αγοράς στις παραδοσιακές κατηγορίες προϊόντων (λευκές και μαύρες συσκευές), ενώ υπήρξε θεαματική επίδοση της εταιρείας στο πρόγραμμα ψηφιακής σύγκλισης, στο οποίο εκτέλεσε συνολικά 55.000 συμβάσεις επί συνόλου 200.000 περίπου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.