Ξεκίνησε η «Γιορτή Επιχειρηματικότητας» στην Αθήνα

Με στόχο την εξέλιξή της σε μία ετήσια εκδήλωση «Γιορτής της Επιχειρηματικότητας» στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Ζάππειο Μέγαρο, η εναρκτήρια εκδήλωση της δράσης “Η Αθήνα Επιχειρεί”, με ομιλητές τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, τον CEO του Startup Lisboa, Τζοάο Βασκονσέλος και τον Άρη Δρόση, επικεφαλής του Τεχνολογικού Κέντρου Αθήνας της Nokia Networks Hellas.

Η δράση «Η Αθήνα Επιχειρεί», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, διοργανώνεται από το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων, το «Επιχειρώ Κοινωνικά» και το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών Αθηνών (ACVB) της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) του δήμου Αθηναίων, με τη συνεργασία θερμοκοιτίδων, επιχειρήσεων, φορέων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Θα διαρκέσει έως τις 25 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει 45 δράσεις που προωθούν το στρατηγικό στόχο της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην πόλη. Με τη δράση “Η Αθήνα Επιχειρεί” ο δήμος Αθηναίων επιδιώκει να υποστηρίξει όλες τις αξιόλογες πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται σχετικά με την επιχειρηματικότητα στην πόλη της Αθήνας, και η δράση συνιστά κεντρικό σημείο της συνολικής αναπτυξιακής στρατηγικής του δήμου Αθηναίων, για την περίοδο 2015 -2020.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, όραμα της δημοτικής του αρχής είναι «η ανάδειξη της Αθήνας σε επενδυτικό προορισμό και σε διεθνούς εμβέλειας επιχειρηματικό πόλο». Για τον λόγο αυτό, η στήριξη της επιχειρηματικότητας υπήρξε εξαρχής και πολιτική της προτεραιότητα, αλλά και μία συνεχής διαδικασία. Στόχος της είναι «η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την ανάπτυξη δυναμικών συνεργασιών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που θα καταστήσουν την Αθήνα πρότυπο και κινητήρια δύναμη για την ευρύτερη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας». Σε ημερίδες τις επόμενες ημέρες, θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων «τα χαρακτηριστικά της τοπικής οικονομίας», «θέματα οργάνωσης και λειτουργίας επιχείρησης», «ο νέος ρόλος των ΜΟΚΕ και η συνεργασία τους με την επιχειρηματική κοινότητα», «πώς το metoring στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα», «επιχειρηματικότητα και καινοτομία ΕΝΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ», παρουσιάσεις επιχειρηματικών ιδεών κ.ά. Επίσης, θα λειτουργήσουν εκθέσεις καινοτομίας, σεμινάρια, διαλέξεις, ημέρες καριέρας δωρεάν για το κοινό εργαστήρια «διασύνδεσης και ανοιχτής διάθεσης πρωτόγνωρων δεδομένων για την οικονομία», «συνεργατικά δίκτυα ανοιχτής καινοτομίας , Coins», διαδραστικά παιχνίδια κ.ά.

 

Exit mobile version