Ξεκίνησαν τα σεμινάρια μπίρας του ΑΘΗΝΕΟ

Φίλοι της μπίρας συνδύασαν θεωρία και πράξη για να φτιάξουνε τη δική τους συνταγή μπίρας που θα ζυθοποιηθεί σύντομα στα καζάνια του ΑΘΗΝΕΟ.

Το πρώτο σεμινάριο “Beer Experience” του ΑΘΗΝΕΟ, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, με συμμετέχοντες τους τυχερούς νικητές του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε μέσα από τη σελίδα του ΑΘΗΝΕΟ στο Facebook: www.facebook.com/letsbeer.gr

Βιωματικές δραστηριότητες και ειδικοί εισηγητές συνδύασαν θεωρία και πράξη για να μυήσουν τους συμμετέχοντες σε όλες τις πτυχές του κόσμου της μπίρας: από την  ιστορία, τα συστατικά, τους τύπους και τα μυστικά της παραγωγικής της διαδικασίας, έως το σωστό σερβίρισμα, το συνδυασμό με το φαγητό και τη διατροφική της αξία.

Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν η δραστηριότητα «Make My Beer». Εκεί, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συνδυάσουν όλα όσα έμαθαν, και να αναπτύξουν μια πρωτότυπη συνταγή για την παραγωγή της δικής τους μπίρας.  Με την καθοδήγηση των ζυθοποιιών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, οι φίλοι της μπίρας  χωρισμένοι σε 3 ομάδες, δημιούργησαν  3 νέες συνταγές τις οποίες αξιολόγησαν ειδικοί του ΑΘΗΝΕΟ και  επέλεξαν τη νικήτρια συνταγή που θα μπει στην παραγωγή. Στο επόμενο διάστημα, οι εκκολαπτόμενοι ζυθοποιοί θα επιστρέψουν στο ΑΘΗΝΕΟ για να παρακολουθήσουν τα στάδια παραγωγής της μπίρας τους,  η οποία μόλις είναι έτοιμη θα διατίθεται στους επισκέπτες του ΑΘΗΝΕΟ το επόμενο τρίμηνο, μέχρι να αντικατασταθεί από τη νικήτρια του επόμενου σεμιναρίου.

Τα σεμινάρια «Βeer Experience» του ΑΘΗΝΕΟ θα πραγματοποιούνται κάθε τρίμηνο, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν, να πειραματιστούν και να γνωρίσουν σε βάθος την  κουλτούρα της μπίρας.

Το ΑΘΗΝΕΟ είναι ανοιχτό στο κοινό κάθε Σάββατο και με ελεύθερη είσοδο προσφέροντας μια γνωριμία με το χώρο και δοκιμή των χειροποίητων συνταγών που παράγονται στα καζάνια του. Παράλληλα, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η εικαστική έκθεση “Ένα ποτήρι για το ΑΘΗΝΕΟ» με έργα νέων καλλιτεχνών εμπνευσμένα από τα ποτήρια του ΑΘΗΝΕΟ.

Σχετικά με το ΑΘΗΝΕΟ:

Το ΑΘΗΝΕΟ βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Κηφισού 102, ακριβώς στο σημείο που πριν από πάνω από 50 χρόνια ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο Ζυθοποιείο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Είναι ένας χώρος με σύγχρονη αισθητική και αποτελεί  τόπο έμπνευσης αλλά και συνάντησης για τους λάτρεις της μπίρας. Στο ΑΘΗΝΕΟ παράγονται απαστερίωτες μπίρες, κυρίως Lager και Ale, με την προσθήκη εκλεκτών τοπικών προϊόντων, πλούσια αρώματα και έντονες γεύσεις, παράγονται με 100% ελληνικό κριθάρι και ποικιλίες αρωματικών λυκίσκων. Είναι  διαθέσιμες κυρίως σε βαρέλι 20 λίτρων σε περιορισμένη και επιλεγμένη διανομή και παράγονται χειροποίητα, χωρίς αυτοματοποίηση στη διαδικασία ζυθοποίησης.

 Σχετικά με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία:

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα, με ενεργή παρουσία στη χώρα για περισσότερα από 50 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και σήμερα αποτελεί μέλος του Ομίλου Heineken N.V. Παράγει στην Ελλάδα τις μπίρες Amstel, Amstel Pils, Amstel Bock, Amstel Radler, Amstel Free, Heineken, ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑ Strong, AΛΦΑ Weiss, Fischer, ΒΙΟΣ 5, Buckler από 100% ελληνικό κριθάρι, καθώς και το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ. Παράλληλα, εισάγει γνωστές μάρκες μπίρας όπως τις: Sol, Mc Farland, Erdinger, Affligem, Murphy’s, Duvel, Chimay και άλλες. Διαθέτει 3 μονάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 2 ιδιόκτητα βυνοποιεία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς και μια μονάδα εμφιάλωσης του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ στη Λαμία.

Με τη βοήθεια ενός εκτεταμένου δικτύου διανομής και πώλησης παράγει και διανέμει τα προϊόντα της σε 26 χώρες και στις 5 ηπείρους.

Παράλληλα με την επιχειρηματική της ανάπτυξη, η εταιρία έχει επενδύσει στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας, στην υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής, τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος, την ενημέρωση των καταναλωτών για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και την κοινωνική προσφορά, πάντα με την έμπρακτη συμβολή των εργαζομένων της, με διαφάνεια και λογοδοσία.

Η  Αθηναϊκή Ζυθοποιία διαθέτει από την TÜV AUSTRIA HELLAS  ISO 9001:2008 για την ποιότητα των προϊόντων, ΙSO 22000:2005 για την ασφάλεια των προϊόντων (HACCP),  ISO 14001-2004 για την προστασία του περιβάλλοντος και OHSAS 18001:2007 για την ασφάλεια και υγεία του προσωπικού.

Επιπλέον, είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που έχει κατακτήσει την ανώτατη Διαμαντένια διάκριση του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index) για το 2013.

 

Exit mobile version