Intracom Holdings: Αύξηση πωλήσεων και επιστροφή στην κερδοφορία το 2014

Στο ποσό των 535 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι ενοποιημένες πωλήσεις από συνεχιζόμενες και διακοπείσες δραστηριότητες της Intracom Holdings το 2014, αυξημένες κατά 4% σε σχέση με το 2013 οπότε και διαμορφώθηκαν σε 513,7 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, σε αντιστοιχία με τα αποτελέσματα του εννεαμήνου 2014 και σε συνέχεια των επιχειρηματικών συμφωνιών που έχουν ήδη ανακοινωθεί, η δραστηριότητα της hellas online, καθώς και το αποτέλεσμα του ομίλου Intracom Telecom για το πρώτο εξάμηνο, περιλαμβάνονται στις διακοπείσες δραστηριότητες.

Η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) αυξήθηκε, φτάνοντας στα 101,4 εκατ. ευρώ (EBITDA 2013: 55,2 εκατ. ευρώ). Η επίδραση της πώλησης της hellas online στο ενοποιημένο λειτουργικό αποτέλεσμα ανέρχεται σε 55,4 εκατ. ευρώ. Το προσαρμοσμένο EBITDA προ απομειώσεων του 2014 αυξήθηκε κατά 45% σε σχέση με το αντίστοιχα προσαρμοσμένο του 2013.

Σημαντική, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήταν η κερδοφορία του ομίλου με ΕΒΤ 25,5 εκατ. ευρώ (ΕΒΤ 2013: -75,8 εκατ. ευρώ), παρά τις απομειώσεις 13,9 εκατ. ευρώ. Το προσαρμοσμένο ΕΒΤ ανέρχεται σε 39,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 20,6 εκατ. ευρώ το 2013.

Οι νέες συμβάσεις του ομίλου ανήλθαν σε 488,5 εκατ. ευρώ ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων την 31/12/2014 αγγίζει τα 860 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2014 και τις πρόσφατες εξελίξεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Holdings κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης ανέφερε:

«Το 2014 χαρακτηρίζεται από την επίτευξη των στρατηγικών στόχων που είχαμε θέσει για οργανική ανάπτυξη και κερδοφορία των θυγατρικών μας σε συνδυασμό με τον εξορθολογισμό του χαρτοφυλακίου μας. Η πώληση της συμμετοχής μας σε hellas online και Intracom Telecom σε πολύ ικανοποιητικό τίμημα, απέφερε την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων μας και ρευστότητα που τοποθετούν στρατηγικά τον όμιλο Intracom σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση ενόψει της προσδοκώμενης επανεκκίνησης της οικονομίας».

Όσον αφορά τις προοπτικές του ομίλου, ο κ. Κόκκαλης τόνισε ότι: «Η ισχυρή τεχνογνωσία σε συνδυασμό με την πολύχρονη εμπειρία σε ολοκληρωμένα και σύνθετα έργα Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής και Κατασκευών αποτελούν το εφαλτήριο για επέκταση σε σύγχρονες τάσεις της πληροφορικής, καθώς και διεύρυνση των δραστηριοτήτων στην ενέργεια και τις περιβαλλοντικές υποδομές».

Exit mobile version