Quantcast
InternetQ: Αντικρούει τις αιτιάσεις βρετανικής ιστοσελίδας για τα οικονομικά της στοιχεία - enikonomia.gr
share

InternetQ: Αντικρούει τις αιτιάσεις βρετανικής ιστοσελίδας για τα οικονομικά της στοιχεία

δημοσιεύτηκε:

Η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία παροχής λογισμικού για διαφημίσεις και ψυχαγωγία μέσω κινητών τηλεφώνων, InternetQ, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, αντικρούει με ανακοίνωσή της δημοσιεύματα βρετανικής ιστοσελίδας για ζητήματα που αφορούν στη δραστηριότητά της.

«Δεν είναι στην πολιτική της InternetQ να σχολιάζει άρθρα ή ιστοσελίδες (blogs) στο διαδίκτυο», σημειώνει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας: «Ωστόσο, με δεδομένη τη σοβαρή φύση των ισχυρισμών που έχουν διατυπωθεί και την ακόλουθη σημαντική πτώση της τιμής της μετοχής του Ομίλου, το Διοικητικό Συμβούλιο της InternetQ πιστεύει ότι είναι σημαντικό να απαντήσει τα σχόλια που έγιναν στην ιστοσελίδα».

Η εταιρεία απαντά, μεταξύ άλλων, στην αιτίαση της ιστοσελίδας ότι είναι παραπλανητική η κεφαλαιοποίηση της πλειοψηφίας των λειτουργικών εξόδων της, ως αποτέλεσμα της οποίας καταγράφει υψηλά κέρδη. «Ο όμιλος κεφαλαιοποιεί μόνο ένα μικρό ποσοστό των λειτουργικών της δαπανών και συγκεκριμένα το ποσοστό των μισθών του προσωπικού που απασχολείται στην ανάπτυξη μεμονωμένων πλατφορμών λογισμικού και αυτό συμβαίνει, όταν μπορεί να αποδείξει ότι οι πλατφόρμες είναι εφικτές», σημειώνει η εταιρεία, προσθέτοντας: «Το 2014, το ποσοστό των συνολικών δαπανών μισθοδοσίας που κεφαλαιοποιήθηκε ανερχόταν στο 14% (ή λιγότερο από 6% των συνολικών λειτουργικών δαπανών), ή περίπου 0,7 εκατ. ευρώ».

Στην αναφορά της ιστοσελίδας ότι ο όμιλος InternetQ έχει δαπανήσει χρήματα για εξαγορές αμφίβολης αξίας, η εταιρία σημειώνει: «Οι τέσσερις κύριες εξαγορές και συγχωνεύσεις στα τελευταία πέντε χρόνια βασίσθηκαν σε σαφείς, προσυμφωνημένους στρατηγικούς στόχους για να διευρυνθεί το γεωγραφικό και τεχνικό προφίλ του Ομίλου, την πελατειακή του βάση και το προσωπικό του», προσθέτοντας ότι ο Όμιλος διεξάγει ελέγχους για τυχόν απομείωση της αξίας των εξαγορών του σε ετήσια βάση και «καμία απομείωση αξίας δεν απαιτήθηκε έως τώρα».

Σε ότι αφορά στην αιτίαση της ιστοσελίδας ότι η εταιρεία έχει αυξανόμενα και υψηλά επίπεδα χρέους, η InternetQ απαντά: «Ο όμιλος έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2015 με καθαρό χρέος 2,8 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 0,2 των προσαρμοσμένων κερδών EBITDA (κέρδη προ τόκων, φόρων, υποτίμησης και αποσβέσεων) για το 12μηνο έως τον Ιούνιο του 2015».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.