Quantcast
Η Εθνική Πανγαία έβαλε στο στόχαστρο το West Plaza στη Σόφια - enikonomia.gr
share

Η Εθνική Πανγαία έβαλε στο στόχαστρο το West Plaza στη Σόφια

δημοσιεύτηκε:

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Ν’ αποκτήσει το εμπορικό κέντρο West Plaza στη Σόφια της Βουλγαρίας επιδιώκει η Εθνική Πανγαία, έχοντας υπογράψει σε πρώτη φάση συμφωνία για την αγορά του 89,4% του ακινήτου, με τίμημα που θα ανέλθει στα 33 εκατ. ευρώ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ελληνική ΑΕΕΑΠ να κάνει το επενδυτικό αυτό «βήμα» αποτελεί η ικανοποιητική λειτουργία του εμπορικού κέντρου τους πρώτους μήνες του 2015, ενώ το χρονικό περιθώριο για την υλοποίηση της αγοράς λήγει στα τέλη Νοεμβρίου.  Πρόκειται για εμπορικό κέντρο συνολικής επιφάνειας 25.000 τ.μ., το οποίο στεγάζει επώνυμες φίρμες από το χώρο του λιανεμπορίου, ανάμεσά τους και ένα Carrefour Hypermarket.

Μόλις λίγο καιρό πριν, στα τέλη του 2014, η εταιρεία απέκτησε το κτίριο που στεγάζει το Ινστιτούτο Θερβάντες επί της οδού Μητροπόλεως 23, καταβάλλοντας το ποσό των 11 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες ανακατασκευής των γραφειακών ιδιόκτητων χώρων, στους οποίους θα στεγαστεί σύντομα. Πρόκειται για ακίνητο 1.000 τ.μ. στην οδό Μητροπόλεως 21, το οποίο απέκτησε έναντι 3,5 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ τους επόμενους πέντε μήνες, θα έχει ολοκληρωθεί με την MIG Real Estate η διαδικασία συγχώνευσης δι’ απορρόφησης της, όπως πρόσφατα αποφάσισε και το διοικητικό συμβούλιο της MIG Real Estate.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η σχεδιαζόμενη συγχώνευση έχει προταθεί να πραγματοποιηθεί με ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των δύο εταιρειών, ενώ η ελεγκτική εταιρεία Price Waterhouse Coopers θα πραγματοποιήσει τον έλεγχο του ισολογισμού μετασχηματισμού της προς απορρόφηση εταιρείας, τη σύνταξη έκθεσης αποτίμησης των μετασχηματιζόμενων εταιρειών και τη διατύπωση γνώμης επί του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης αλλά και του δικαίου και εύλογου της σχέσης ανταλλαγής. Η αποτίμηση του παγίου ενεργητικού των μετασχηματιζόμενων εταιρειών θα πραγματοποιηθεί από πιστοποιημένους εκτιμητές, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.