Η Bacardi «κερνάει» την Άμβυξ με στόχο την πρωτιά στην αγορά των αλκοολούχων ποτών

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Μεγαλόπνοα σχέδια, για να μετατραπεί στη μεγαλύτερη εταιρεία αλκοολούχων ποτών, κρασιού και μπύρας στη χώρα μας βάζει η διοίκηση της ΑΜΒΥΞ, μετά την ανάληψη της διανομής, εμπορίας και μάρκετινγκ των προϊόντων Bacardi από την 1η Απριλίου του 2016.

Πρώτα, η Bacardi Hellas γνωστοποίησε τις προθέσεις της να αποχωρήσει από τη χώρα μας, μετά από 17 χρόνια παρουσίας.  Μόλις πριν λίγες όμως ώρες, η ανακοίνωση της Άμβυξ, ότι αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Bacardi στη χώρα μας, εξέπληξε ευχάριστα την αγορά. 

Πρόκειται, για την παλαιότερη ελληνική εταιρεία εισαγωγής, marketing και εμπορίας αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, με τον Ισίδωρο Ρεβάχ να κατέχει τη θέση του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου. Η Άμβυξ, διανέμει μια σειρά premium και super premium προϊόντων, όπως τα ουίσκι Grant’s® και Glenfiddich®, τις σαμπάνιες Moet & Chandon® και Dom Perignon®, την βότκα Serkova®, τις μπύρες Stella Artois® και Bud®, ενώ με την νέα συμφωνία αναλαμβάνει τα Bacardi rums, House of Dewar’s, Martini, Bombay Sapphire gin, Grey Goose vodka, κ.α..

Η διανομή των παγκοσμίου φήμης μαρκών που ανήκουν στην Bacardi, ανακοινώθηκε μόλις ένα χρόνο πριν τον εορτασμό των 100 χρόνων.  Η Bacardi είναι παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών και έχει 153 χρόνια ειδίκευσης σε αυτά. Το χαρτοφυλάκιο της Bacardi, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας θα αυξήσει τον τζίρο της ΑΜΒΥΞ στα 60 εκατ. ευρώ, προ ειδικών φόρων κατανάλωσης, περίπου, δίνοντας 23% συνολικό μερίδιο αγοράς στα εισαγόμενα προϊόντα στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει, η Άμβυξ γίνεται μακράν η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική εταιρία διανομής αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, και η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία διανομής εισαγόμενων αλκοολούχων ποτών κατ’ όγκο.

Παράλληλα, με την προσθήκη των νέων προϊόντων που οδηγούν σε αύξηση των δραστηριοτήτων, στην εταιρεία Άμβυξ εισέρχεται και ο Γιάννης Αρτινός αναλαμβάνοντας τη θέση του γενικού διευθυντή. Προτού αναλάβει τα καθήκοντά του ο κ. Αρτινός υπήρξε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του MIG Group, διευθύνων σύμβουλος και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Vivartia και πρώην γενικός διευθυντής της Procter & Gamble.

 

Exit mobile version