Η Air Liquide υπογράφει νέο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο με την Xinneng Energy στην Κίνα

Η Air Liquide υπέγραψε πρόσφατα ένα νέο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο με την Xinneng Energy Company, θυγατρική εταιρία της  ENN Ecological Holdings Company (ENN). Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Air Liquide θα επενδύσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ σε  μία Μονάδα Διαχωρισμού του Αέρα (ASU), με συνολική δυναμικότητα 2.700 τόνων οξυγόνου ημερησίως.

Η νέα ASU, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2ο τρίμηνο του 2018, θα προμηθεύει με βιομηχανικά αέρια, όπως οξυγόνο και άζωτο, την ENN Ecological Holdings Company. Τα αέρια θα χρησιμοποιούνται για το πρόγραμμα Light Hydrocarbon Project της ENN, που αφορά την παραγωγή 200.000 τόνων ελαφρών υδρογονανθράκων ετησίως, ένα χημικό προϊόν που χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία ενέργειας.

Η μονάδα ASU, που θα βρίσκεται στο βιομηχανικό πάρκο της ENN στο Dalateqi στην πόλη Ordos της Εσωτερικής Μογγολίας, θα κατασκευαστεί από τις ομάδες Engineering και Κατασκευών της Air Liquide, με τη βοήθεια των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών του Ομίλου για υψηλή αξιοπιστία, ασφάλεια και ενεργειακή απόδοση, ενώ για την κατοχή της και τη λειτουργία της υπεύθυνη θα είναι η Air Liquide.

Ο Zhao Yifeng, Διευθύνων Σύμβουλος της ENN Ecological Holdings Company, δήλωσε: «Συνδυάζοντας τις δικές μας καινοτόμες τεχνολογίες με τις προηγμένες τεχνολογίες και τη διεθνή εμπειρία της Air Liquide, διασφαλίζουμε την καλύτερη ενεργειακή απόδοση του έργου. Μετά από αυτό το πρώτο έργο, ανυπομονούμε για την ενίσχυση της συνεργασίας μας με την Air Liquide».

Από την πλευρά του, ο François Venet, Αντιπρόεδρος για την περιοχή Ασία-Ειρηνικός και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide, δήλωσε: «Μας τιμά ιδιαίτερα να αποτελούμε συνεργάτες σε αυτό το σημαντικό έργο. Αξιοποιώντας τις υποδομές αλλά και την εμπειρία που διαθέτουμε στην Εσωτερική Μογγολία και τη Δυτική Κίνα, θα ενισχύσουμε την απρόσκοπτη ανάπτυξη και λειτουργία αυτού του έργου.»

Η Air Liquide στην Κίνα λειτουργεί περισσότερες από 90 μονάδες παραγωγής και απασχολεί 4.500 εργαζόμενους, διαθέτοντας εγκαταστάσεις στις περισσότερες βιομηχανικές ζώνες και παράλληλα αναπτύσσεται στην Κεντρική, Νότια και Δυτική Κίνα. Οι δραστηριότητες του Ομίλου στην περιοχή αφορούν κυρίως την προσφορά βιομηχανικών και ιατρικών αερίων, ενώ διαθέτει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα Engineering και Κατασκευών (σχεδιασμός, κατασκευή και εγκατάσταση μονάδων διαχωρισμού του αέρα και μονάδων υδρογόνου.

 

Exit mobile version